Σήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 κυκλοφόρησαν, λόγω αργίας, οι εφημερίδες της... Κυριακής, που έκλεισαν Παρασκευή με τα... νέα της Πέμπτης.


Αναλυτικά:

Έθνος της Κυριακής: Τα δύο σενάρια για την κάλπη

"Ο κύβος ερρίφθη μετά τη μη υπερψήφιση της συμφωνίας από 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η έγκριση από την ελληνική Βουλή του τρίτου μνημονίου φέρνει καταιγίδα πολιτικών εξελίξεων και θέτει σε εκλογικό συναγερμό την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η προσφυγή στις πρόωρες κάλπες είναι πλέον προ των πυλών και ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να λύσει άμεσα τον γόρδιο δεσμό", γράφει η εφημερίδα.


Ελεύθερη Ώρα: Θαύμα με εικόνα της Παναγίας. 


Σύμφωνα με την εφημερίδα, το θαύμα συντελείται σε καθεδρικό ναό της Βουλγαρίας


Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής: Κάλπες εξπρές μετά την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ


H εφημερίδα υπογραμμίζει: "Η ψηφοφορία για το τρίτο Μνημόνιο θα ήταν έτσι κι αλλιώς μια οριακή στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε την πολιτική κυριαρχία με σημαία του το αντιμνημόνιο. Η υπέρβαση του διχασμού που καθόρισε τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης συμβαίνει μέσα σε έντονο πολιτικό θόρυβο και με αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη".


Η Αυγή της Κυριακής: Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση


H εφημερίδα επισημαίνει: "Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Παρασκευής το πρωί, κατά την οποία εγκρίθηκε η συμφωνία με 222 ψήφους, πυροδότησε πολιτικές εξελίξεις, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία έπεσε κάτω από τις 120 έδρες και αφού καταγράφηκαν 32 "όχι" 11 "παρών" από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Από κύκλους του Μαξίμου έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στην ίδια ημερομηνία".


Η Βραδυνή της Κυριακής: Λαιμητόμος για όλους η ανατροπή στα όρια ηλικίας


Η εφημερίδα παρουσιάζει "μία προς μία τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό" και επισημαίνει "ποιοι πλήττονται, ποια ταμεία αφορούν, ποιοι δεν εξαιρούνται".


Η Εφημερίδα των Συντακτών: Λαβωμένος προς τις κάλπες. 


Σύμφωνα με την εφημερίδα "με ανοιχτές πληγές στο σώμα του καλείται να πορευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εβδομάδες. Η υπερψήφιση του μνημονίου μετά από μια βασανιστική διαδικασία στη Βουλή δημιουργεί την απαίτηση για μια νέα πολιτική αφήγηση, ενώ ενεργοποιεί την διάσπαση. Σε κομβική ημερομηνία, τόσο για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, όσο και για τις αποσχίσεις στελεχών, αναδεικνύεται η 19η Αυγούστου, όταν και θα εκταμιευθεί η πρώτη δόση του νέου δανείου".


Καθημερινή: Σκηνικό ακραίας ρευστότητας


"Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, φέρεται αποφασισμένος αμέσως μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τους εταίρους και πριν από τις 20 Αυγούστου, οπότε προβλέπεται η αποπληρωμή δόσης προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να υποβάλει αίτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή", τονίζει η εφημερίδα.

Κυριακάτικη Δημοκρατία: Αρπαγή σπιτιών με δίκες εξπρές

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«παράθυρο» για αρπαγή σπιτιών με δίκες-εξπρές ανοίγει η κυβέρνηση με τροπολογία-κόλαφο που κατέθεσε χθες το απόγευμα στη Βουλή, κατ' εντολή των δανειστών, λίγο προτού περάσει το Μνημόνιο-τέρας. Με την τροπολογία διορίζονται άρον άρον 54 δικαστές που θα στελεχώσουν ειδικού τύπου Ειρηνοδικεία, ώστε να κλείσουν σε πρώτη φάση 130.000 εκκρεμείς υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών". 


Κυριακάτικη Κontra news: Κυριακή 20/9 το μεγάλο ξεκαθάρισμα. 


Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αυτή είναι η ημερομηνία που θα γίνουν "εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση" και προσθέτει: "Ο Τσίπρας επισπεύδει τις εκλογές από 27 Σεπτεμβρίου στις 20 ζητώντας διπλή εντολή: 1. Για εφαρμογή της συμφωνίας και 2. Για κυβερνητική αυτοδυναμία".


Κυριακάτικος Ριζοσπάστης: Επιβεβαιώνεται ότι στο δρόμο της ΕΕ και του κεφαλαίου δεν υπάρχει κυβέρνηση υπέρ του λαού


"Το ΚΚΕ από την πρώτη μέρα είχε προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό ότι η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάλπικη, ακριβώς γιατί έκλεινε το μάτι στην ελπίδα αναζωογόνησης του καπιταλισμού. Εκλεινε το μάτι στη διεθνή του κεφαλαίου, στην εγχώρια, ευρωπαϊκή και διεθνή αστική τάξη, στην ΕΕ, στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, σε άλλα ιμπεριαλιστικά μπλοκ δυνάμεων", επισημαίνει η εφημερίδα.

Μακεδονία της Κυριακής: Το φθινόπωρο φέρνει εκλογές

"Τα σενάρια του Μαξίμου αφορούν, πλέον, στο πότε κι όχι στο αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Ακόμη κι αν δεν είχαν συμβεί τα πρωτοφανούς έντασης σκηνικά στη Βουλή το προηγούμενο διήμερο, η καταψήφιση του τρίτου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας από το σταθερό και μάλλον αυξανόμενο αριθμητικά "μπλοκ" των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αρκούσε για να σφραγίσει το σενάριο των εκλογών το φθινόπωρο", γράφει η εφημερίδα.

Ο Λόγος: Ο σφαγιασμός των αμνών


Πρώτο Θέμα: Το μνημόνιο 3 “έσκισε” στα δύο τον ΣΥΡΙΖΑ


Η εφημερίδα επισημαίνει: "Βαρύ ρήγμα στην κυβέρνηση οι 47 απώλειες - Στην καταψήφισή της προσανατολίζεται ο σκληρός πυρήνας της «Αριστερής Πλατφόρμας» - Η ζαριά του Αλέξη: Μετασχηματισμός σε κεντροαριστερό κόμμα «τακτικής διακυβέρνησης»".


Το Άρθρο: Τραγική παθητικότηταΤο Βήμα της Κυριακής: Μετέωρη η κυβέρνηση από τον εμφύλιο του ΣΥΡΙΖΑ


"Ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 44 διαρροές θα ζητήσει ο Πρωθυπουργός αφού εκταμιευθεί η δόση - Θα καταψηφίσει την πρόταση η αντιπολίτευση", γράφει η εφημερίδα. Και προσθέτει: "Ανεξέλεγκτες πολιτικές εξελίξεις πυροδοτεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το τρίτο Μνημόνιο. Με μόνο 118 βουλευτές να τον στηρίζουν από το σύνολο των 149 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι η κυβέρνησή του, όπως είναι σήμερα, δεν στέκεται πλέον." 

Το Παρόν της Κυριακής: Πιο κοντά οι εκλογές

H εφημερίδα επισημαίνει: "Τσίπρας: Λαφαζάνης και Ζωή ταυτίστηκαν με τους ξένους που θέλουν να ξεμπερδέψουν  με την κυβέρνηση - Τους δίνουν πάτημα για να τιμωρήσουν τη χώρα και τον λαό - Πήρα την ευθύνη να μείνουμε ζωντανοί. Δεν αυτοκτονήσαμε, δεν μετανιώνω - Μεϊμαράκης: Επιτέλους κυβερνήστε! Τέρμα η ανοχή".


Το Χωνί: Από την ταφόπλακα του Σαμαρά στο Νew Deal του Τσίπρα


H εφημερίδα, ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρεί πως το 3ο Μνημόνιο είναι μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα, αφού επισημαίνει: "Οδικός χάρτης για οριστική έξοδο από την κρίση, με 20 δισ. λιγότερα μέτρα λιτότητας, σε σχέση με αυτό που θα ζούσαμε με τους Σαμαροβενιζέλους"...


Τύπος της Θεσσαλονίκης: «Χρυσοί» κανόνες για άσκηση και διατροφή 


Η εφημερίδα δίνει συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε τη γραμμή σας και μετά το καλοκαίρι και λέει: "Η κατάλληλη διατροφή αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αθλητική απόδοση. Αρκετά φυσικά συστατικά τροφίμων έχουν βρεθεί ότι εμφανίζουν φυσιολογικές επιδράσεις και κάποια από αυτά θεωρούνται ότι είναι χρήσιμα για την βελτίωση της απόδοσης στην άσκηση ή για την πρόληψη του τραυματισμού. Εξίσου χρήσιμη είναι και η αναπλήρωση της ενέργειας και των υγρών που χάνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης".

Real News: Θέτουν τέσσερις όρους για το χρέος

Η εφημερίδα αποκαλύπτει "το απόρρητο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" για το χρέος, ενώ επισημαίνει "τι απαιτούν οι δανειστές". Σύμφωνα με την εφημερίδα οι δανειστές ζητούν: "Επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα, με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 - Άμεσες λύσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αποκατάσταση της τραπεζικής σταθερότητας - Ριζική αναμόρφωση του δημόσιου τομέα και της κρατικής μηχανής - Τάχιστη απελευθέρωση αγορών, επαγγελμάτων και υπηρεσιών, της αγοράς εργασίας και του ενεργειακού κλάδου".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Κεφάλαιο: Ζητείται κυβέρνηση για το νέο μνημόνιο