Υπόσχονταν εκδρομές σε μαθητές δημοτικών σχολείων, εισέπρατταν τις προκαταβολές, αλλά οι εκδρομές… δεν γίνονταν!


Δράστες ζευγάρι, ιδιοκτήτες ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα την Αθήνα, ηλικίας 49 (ο άνδρας) και 58 χρόνων (η γυναίκα) κι ο 42χρονος γιος της δεύτερης, που εργάζεται ως υπάλληλος. Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, εξαπάτησαν εκατοντάδες μαθητές σχολείων σε όλη τη χώρα.

Αφορμή για την έρευνα της αστυνομίας στάθηκαν οι καταγγελίες διευθυντών τεσσάρων δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές είχαν δώσει προκαταβολές για να πάνε στην Αθήνα και να επισκεφθούν το μουσείο της Ακρόπολης, αλλά οι εκδρομές δεν έγιναν.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι θύματα του συγκεκριμένου γραφείου ταξιδίων έπεσαν οι μαθητές άλλων πέντε σχολείων, σε Αττική, Καλαμάτα και Πάτρα. Επίσης, είχε εξαπατηθεί και ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στα Ιωάννινα, τον οποίο οι δράστες είχαν διαβεβαιώσει ότι θα του φέρουν… ένα σωρό μαθητές, ως πελάτες, αφού θα προτείνουν το δικό του ξενοδοχείο για τις εκδρομές των παιδιών.

Η αστυνομία ερευνά, ακόμη, παρόμοια υπόθεση σε βάρος μαθητών σχολείου σε περιοχή της Άρτας, καθώς υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία δράστες και σ’ αυτήν την απάτη είναι οι ίδιοι άνθρωποι.

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, με αυτόν τον τρόπο, οι ιδιοκτήτες του γραφείου ταξιδίων «έφαγαν» από μαθητές 51.970 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για απάτη, θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.