Να συνδράμουν στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ζήτησε, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν συμφωνήσει στο να δημιουργηθεί "ειδική ομάδα διαπραγμάτευσης".

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί και συνεχίζεται ως τώρα (13.:40). Συμμετέχουν, εκτός του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος -πλέον- της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, η προέδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. 

Δε δέχτηκε να πάρει μέρος -αν και εκλήθη- ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος. Δήλωσε ότι το κόμμα του δεν συμφωνεί με «οποιαδήποτε διαπραγμάτευση η οποία δεν θέτει σαν προϋπόθεση την μη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και αρνείται αυτή να διέπεται από το αγγλικό δίκαιο».

Ο πρωθυπουργός, πάντα σύμφωνα με διαρροές, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ οι ίδιες πηγές θέλουν τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να έχει ζητήσει, επίσης, επικοινωνία.