Με μια ματιά τα βασικά θέματα των σημερινών (Δευτέρα 4 Μαΐου 2015) πρωτοσέλιδων των εφημερίδων:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Στον ιστό της αράχνης με εξοπλισμούς - μαμούθ

H εφημερίδα κάνει λόγο για "σατανικό κόλπο του Βερολίνου, για να αλυσοδέσει την Ελλάδα" και προσθέτει: "84 δισ. δολάρια πλήρωσε (με το αίμα της) η χώρα για να της επιτραπεί η ένταξη στην ΟΝΕ. 20 δισ. για όπλα (από το 2010 ως το 2015), ενώ οργίαζαν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Το 25% του χρέους είναι από στρατιωτικές προμήθειες".

ΕΘΝΟΣ: Νέα κριτήρια για την έκτακτη εισφορά

"Σχέδιο για αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση. Το βασικό σενάριο προβλέπει κατάργηση της έκπτωσης του 30% στην εισφορά αλληλεγγύης αναδρομικά από 1-1-2015 για ύψος ετήσιου εισοδήματος πάνω από 50.000 ευρώ", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το Άγιον Όρος απαντά: Ο χρόνος σας... τελείωσε

Η εφημερίδα δημοσιεύει κείμενο, σύμφωνα με το οποίο "Σύσσωμο το Άγιο Όρος απαντάει" και κεντρική του επικεφαλίδα είναι: "Ο χρόνος τους τελείωσε"! Το κείμενο αρχίζει με τα εξής λόγια: "Την ψυχή δεν πρόλαβαν και δεν μπόρεσαν να μας την πάρουν"! "Η Μητρόπολη της Ορθοδοξίας θα αναγεννηθεί και θα αναβιώσει όχι την σταύρωση, αλλά πλέον την Ανάσταση"...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τελευταία ευκαιρία για σύνταξη γυναικών από τα 50

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "τελευταία ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και να «κλειδώσουν» την «έξοδο» με πλήρη σύνταξη από τα 55 ή ακόμη και από τα 50, αν έχουν ανήλικο παιδί και είναι ασφαλισμένες στο Δημόσιο, έχουν οι γυναίκες, προτού μπει φραγμός στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις".

ΕΣΤΙΑ: Συμβιβασμός ή καταστροφή

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "ο κ. Τσίπρας επωμίζεται τεράστια προσωπική ευθύνη, αφού από τις δικές του αποφάσεις θα κριθεί η τύχη τηςΈλλάδος γιά τίς επόμενες δεκαετίες.Ή θά συμβιβασθεί με τούς Ευρωπαίους και τό Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οπότε θά συνεχισθεί ομαλά ή χρηματοδότησις της χώρας καί θά αποφευχθεί τό αδιέξοδο, ή θά προχωρήσει σέ ρήξη, οπότε ή χώρα θά οδηγηθεί σέ καταστροφή, τήν έκταση της οποίας οόδείς μπορεί νά προσδιορίσει.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Συμφωνία - πακέτο ή ρήξη τον Μάιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "την ουσιαστική σύμπτυξη των δύο διαπραγματευτικών διαδικασιών, με ορίζοντα τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, αποφάσισε το κυβερνητικό επιτελείο, που θα προτείνει στους εταίρους αναβολή των αποφάσεων για τα καυτά ζητήματα κατά περίπου ένα μήνα ώστε να υπάρξει «δυνατότητα χορήγησης ρευστότητας» και να ζητηθεί να γίνει νωρίτερα η μεγάλη διαπραγμάτευση".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στην ΤτΕ τα διαθέσιμα του δήμου Θεσσαλονίκης

Αρκετές ώρες πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα τεθεί ως θέμα, η εφημερίδα προαναγγέλλει πως, όπως ζήτησε η κυβέρνηση, η διοίκηση Μπουτάρη θα καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα διαθέσιμα του δήμου. Υπογραμμίζει ότι "αντίθετα οι υπόλοιποι δήμαρχοι ακονίζουν τα μαχαίρια ενόψει του συνεδρίου της ΚΕΔΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: Κόκκινη κάρτα ΔΝΤ για τα εργασιακά

"Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες και πάλι για το Brussels Group. To πιο σκληρό μέλος τής άλλοτε τρόικας αρνείται την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και επιμένει σε λσκάσυτ και ομαδικές απολύσεις", γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Άνω - κάτω το resort όπου οργίασαν οι swingers

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "πέντε νύχτες ακολασίας, με ανταλλαγή συντρόφων και ερωτικά παιχνίδια χωρίς όρια, έζησαν 177 ζευγάρια σε χλιδάτο ξενοδοχείο του Ηρακλείου Κρήτης". 

KONTRA NEWS: Να τελειώνουμε με την κωμωδία των διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι αντοχές του κόσμου έχουν τελειώσει και είναι απαίτηση πλέον της κοινωνίας να ξεκαθαριστεί η κατάσταση και να επικεντρωθεί η κυβέρνηση στις μεγάλες εθνικές προτεραιότητες και κυρίως στην οικονομία και την ανάπτυξη".

STAR PRESS: Οι γονείς κρύβουν το μυστικό

Στην εξαφάνιση 4χρονης, με το όνομα Άννυ, αναφέρεται η εφημερίδα, που γράφει ότι "σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση" και προσθέτει πως "ο πατέρας φιλοξενούσε ομοεθνή του(Βούλγαρο) τις ημέρες που χάθηκε η Άννυ. Για 16η ημέρα η 4χρονη παραμένει άφαντη και οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση δεν έχουν πεισθεί ότι έχουν τα αληθή στοιχεία στα χέρια τους".