Την ΕΠΟ ενημέρωσε η UEFA για τη συζήτηση που είχαν ο πρόεδρός της, Μισέλ Πλατινί, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, και τα αποτελέσματα αυτής. Αναλυτικά:
«Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είχε συνομιλίες στο Σπίτι του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου στη Νιόν με τον Έλληνα Υπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Πλατινί και ο κ. Κοντονής είχαν γόνιμες συζητήσεις, οι οποίες εστίασαν κυρίως στην καταπολέμηση της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην υποστήριξη της UEFA για την εξάλειψη αυτής της μάστιγας στα γήπεδα στην Ελλάδας.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για περαιτέρω συνομιλίες με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να βρεθούν τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.
Μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους της FIFA, της UEFA, της ΕΠΟ και της ελληνικής κυβέρνησης θα συναντηθεί στην Αθήνα στις 30 Μαρτίου για να εξετάσει επιπλέον τα διάφορα βήματα και να αποφασίσει για συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις 30 Απριλίου».