Έκλεισε το ανταποκριτικό γραφείο της Sportday στη Θεσσαλονίκη, απολύθηκε ένας δημοσιογράφος - μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ και ζητήθηκε από τους υπόλοιπους πέντε που εργάζονταν εκεί να δίνουν ειδήσεις από τα... σπίτια τους!

"Συνεχίζουν τα εκδοτικά συγκροτήματα να περιθωριοποιούν τη Βόρεια Ελλάδα και να ακυρώνουν την ενημέρωση σε κάθε άλλη περιοχή πέρα από αυτή που (εσφαλμένα) θεωρούν πεδίο των συμφερόντων τους" τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας -Θράκης.. 

Να σημειωθεί ότι, στην Sportday είχαν προηγηθεί διαδοχικές μειώσεις αμοιβών, με ποινή απόλυσης για όσους δεν τις αποδέχονταν, κι οφείλονται στους εργαζόμενους μισθοί άνω των πέντε μηνών.

"Η μεθοδική επιχείρηση αφανισμού της ενημέρωσης στην περιφέρεια, που άρχισε να εφαρμόζεται από τα ανταποκριτικά γραφεία ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι καταχρηστικά λειτουργούν ως πανελλαδικής εμβέλειας, συνεχίστηκε στα ανταποκριτικά γραφεία των εφημερίδων -με κορυφαίο και πιο πρόσφατο κρούσμα το γραφείο του ΔΟΛ- και επεκτείνεται πλέον ραγδαία και στο πεδίο της αθλητικής ενημέρωσης", τονίζει η Ένωση στην ανακοίνωσή της. Και καταγγέλλει: 

"Τα εκδοτικά συγκροτήματα που καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους, επικαλούμενα την ανάγκη να επιβιώσουν, πρέπει επειγόντως να ελέγξουν αν ανάλογοι ακρωτηριασμοί εξασφαλίζουν πράγματι επιβίωση ή επιταχύνουν ραγδαία την απαξίωση των προϊόντων ενημέρωσης που οι εν λόγω εργοδότες ισχυρίζονται πως θέλουν να διασώσουν".