Στη Θεσσαλονίκη έρχεται η δημοσιογράφος της Boston Globe και συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, Alexa Mills. Η κ. Mills θα δώσει σειρά διαλέξεων στο τμήμα ΜΜΕ του ΑΠΘ και στην ΕΣΗΕΜ-Θ.

Την πρώτη διάλεξή της, η κ. Mills θα δώσει στη σχολή ΜΜΕ την Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. (στο κτίριο της οδού Εγνατίας 64).

Η δεύτερη διάλεξη θα δοθεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, στις 19.00, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος) με θέμα: «Συμμετοχή των πολιτών στη δημοσιογραφία σε περιόδους κρίσης». Θα παρουσιαστούν παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, εναλλακτικές εκδόσεις και καλλιτέχνες στις ΗΠΑ εξασφάλισαν τη συμμετοχή των πολιτών σε εκστρατείες τους χρησιμοποιώντας πολυμεσικές εφαρμογές. Η διάλεξη απευθύνεται σε δημοσιογράφους και σε φοιτητές/σπουδαστές δημοσιογραφίας και θα γίνει στην αγγλική γλώσσα. 

Μια τρίτη διάλεξη θα δοθεί επίσης στη σχολή ΜΜΕ του ΑΠΘ, την επόμενη βδομάδα.

Θα παραδώσει κι ένα εργαστήριο, το οποίο θα γίνει την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στις 18.00, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1). Θέμα του θα είναι η δημοσιογραφική κάλυψη ζητημάτων αστικού σχεδιασμού, και μπορούν να το παρακολουθήσουν έως δέκα συντάκτες που ασχολούνται με το ανάλογο ρεπορτάζ. Με αφετηρία συναφή τοπικά θέματα (λιμάνι, μετρό), η εισηγήτρια θα διατρέξει με τους συμμετέχοντες εφαρμοσμένες μεθόδους για να αναπτύξουν ένα σύγχρονο σχήμα δημοσιογραφικής κάλυψης του συγκεκριμένου ρεπορτάζ. 

Γλώσσα εργασίας του εργαστηρίου θα είναι τα αγγλικά. Οι ενδιαφερόμενοι να το παρακολουθήσουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη διαδικτυακή Φόρμα Συμμετοχής.