Μια πρωτότυπη γιορτή γλωσσών και γεύσεων, όπου θα μπερδευτούν γλυκά τα Ελληνικά, τα Αγγλικά, τα Γερμανικά και τα Γαλλικά, διοργανώνει αύριο (Τετάρτη) το απόγευμα ,το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.


 «Γιορτή Πολυγλωσσίας» ανοιχτή σε γονείς, μαθητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης από τις 5 έως τις 7 μ.μ. Εκτός από τις λέξεις συμμετέχουν και οι γεύσεις της κάθε χώρας με ξεχωριστό μπουφέ εδεσμάτων και ροφημάτων.

«Πρόκειται για μια πολυπολιτισμική και βιωματική δράση γλωσσών και γεύσεων που συνοδεύεται από εδέσματα της Γαλλικής, της Αγγλικής και Γερμανικής κουζίνας. Θα γιορτάσουμε μαζί ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας, σπουδών και επαγγέλματος και θα επικοινωνήσουμε με… νόστιμο τρόπο. Άλλωστε η γαστρονομία ήταν ανέκαθεν ένα μέσο επικοινωνίας των λαών αλλά κι ένας τρόπος εξοικείωσης με την κουλτούρας τους» αναφέρει στην πρόσκληση της Γιορτής, η Διευθύντρια του Ελληνικού Κολλεγίου κα Έμυ Φουντά.



Με αφορμή την Γιορτή Πολυγλωσσίας αλλά και με αφορμή την ερχόμενη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας (20 Μαρτίου) θα πραγματοποιηθεί, στον ίδιο χώρο, «Μαραθώνιος Ανάγνωσης» Γάλλων συγγραφέων. Ομάδες μαθητών που διδάσκονται Γαλλικά θα διαβάσουν αποσπάσματα από βιβλία γαλλόφωνου συγγραφέα .

Οι «Μαραθώνιοι Ανάγνωσης» αποτελούν εκδηλώσεις που έχουν υιοθετηθεί από φορείς και προωθούν έργα γνωστών συγγραφέων ή αποσκοπούν στην προώθηση μιας ιδέας. 

Το βιβλίο που έχει επιλεγεί για ανάγνωση στην αυριανή εκδήλωση είναι το μυθιστόρημα για παιδιά και μεγάλους του Hector Malot «Sans Famille» (Έκτωρ Μαλό, «Χωρίς Οικογένεια»). Στον Μαραθώνιο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 30 μαθητές του Κολλεγίου.