Ένα… μίνι τείχος σχεδιάζει να τοποθετήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στις λεωφορειολωρίδες του ΟΑΣΘ, για να γλιτώσει από τους διπλοπαρκαρισμένους.


Την παρουσίαση θα κάνει, τις επόμενες ημέρες, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις που αφορούν την κυκλοφορία στην πόλη, Γιώργος Δημαρέλος. Έτσι, μετά την ανεφάρμοστη λύση με τα πασαλάκια που κράτησαν μια βδομάδα στη Μητροπόλεως, ετοιμάζεται νέα εφαρμογή στου... κασίδη του κεφάλι!

Η αλήθεια είναι ότι, στη Θεσσαλονίκη, λεωφορειόδρομοι δεν υπάρχουν πια (εκτός από αυτόν στην Αγγελάκη). Στη Μητροπόλεως ο λεωφορειόδρομος είναι η μοναδική ενεργή λωρίδα (αφού η άλλη έχει καταληφθεί από διπλοπαρκαρισμένους), στη Βασιλίσσης Όλγας και στην Εγνατία έχουν μετατραπεί σε πάρκινγκ, στην Αλεξάνδρου Παπαναστασίου είναι σα να μη δημιουργήθηκε ποτέ...

Μία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά του Γιώργου Δημαρέλου, όπως αναφέρει η εφημερίδα Μακεδονία, ο οποίος μάλιστα από τον περασμένο μήνα εκπροσωπεί τον κεντρικό δήμο στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, αφορά στην οριοθέτηση των λεωφορειολωρίδων προς την πλευρά του δρόμου με ένα χαμηλό τοιχίο. Ήδη, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις που αφορούν την κυκλοφορία στην πόλη έχει ζητήσει από τη διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης να ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα αυτό και να αναζητήσει τις καλύτερες δυνατές τεχνικές λύσεις για την προφύλαξη των λεωφορειολωρίδων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα έχει επαφές για το θέμα αυτό με τον ΟΑΣΘ, το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) και με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ελπίζουμε οι φορείς αυτοί να διαθέτουν την ψυχραιμία να πουν στον εκπρόσωπο του δήμου ότι οι λεωφορειολωρίδες είναι στενές και ένα τοιχείο μόνον προβλήματα θα προκαλούσε. Σκεφτείτε την λεωφορειολωρίδα της Τσιμισκή με τοιχείο, στο ύψος της Αριστοτέλους, όπου και η πιάτσα των ταξί(αφού, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόταση του δήμου θέλει τα ταξί να κινούνται εντός λεωφορειολωρίδας). Δε θα περνούν ούτε ταξί, ούτε λεωφορεία... Αλλά και στη Μητροπόλεως, η δημιουργία τοιχείου θα καταστήσει τον λεωφορειόδρομο και στην πράξη μοναδική λωρίδα κυκλοφορίας...

Ευτυχώς, η έγκριση του σχεδιασμού και από την πλευρά της περιφέρειας είναι απολύτως αναγκαία, καθώς οι παρεμβάσεις αφορούν σε δρόμους που ανήκουν στο βασικό οδικό δίκτυο της πόλης, το οποίο ανήκει στις δικές της αρμοδιότητες.