Επανέρχεται το σοβαρότατο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο τους, αφού ακόμη και σήμερα δεν έχει επιλυθεί οριστικά η εξασφάλιση της δωρεάν, ασφαλούς μετακίνησης τους με ευθύνη του κράτους.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Λαγκαδικίων, του Δήμου Λαγκαδά, πηγαίνουν στο σχολείο τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Το πρόβλημα έχει προκύψει, εδώ και μια εβδομάδα, οπότε και διακόπηκε η μεταφορά των μαθητών των χωριών, Άγιος Βασίλειος, Βασιλούδι, Γερακαρού, από μισθωμένα ΚΤΕΛ.

Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές και το επιβατικό κοινό που εξυπηρετείται από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, να στοιβάζονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή μεταφορά τους. 

Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου (Α και Β Περιφέρειας). Υποστηρίζουν ότι «πέρα όμως από την ταλαιπωρία των μαθητών, επιβαρύνεται παραπέρα το ήδη λεηλατημένο εισόδημά των οικογενειών τους, από τις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, αφού είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και εισιτήριο μετακίνησης».

Ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης πώς θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη, ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, από και προς το σχολείο τους, με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση. Επίσης, ζητούν να μην καταγράφονται οι απουσίες των μαθητών μέχρι να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους από και προς το σχολείο.