efimerides_02.jpg

Γκρουπ Βρυξελλών, 100 δόσεις και δίκη Παπακωνσταντίνου τα κύρια θέματα των σημερινών (Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015) εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Φιλί ζωής» σε... 100 δόσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “διπλή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, με πολλές «ανάσες» για φυσικά και νομικά πρόσωπα, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Οικονομικών με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στη ρύθμιση υπάγονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και την 1η Μαρτίου 2015, που σημαίνει πως μπορούν να υπαχθούν και οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ ή του φόρου εισοδήματος, που δεν πληρώθηκαν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. Ακόμη, η κλίμακα διαγραφής προσαυξήσεων ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων γίνεται ευνοϊκότερη σε σχέση με την ισχύουσα ρύθμιση, η ελάχιστη δόση μειώνεται σε 20 ευρώ, ενώ δε θα προβλέπονται τόκοι για οφειλές εντός ρύθμισης έως 5.000 ευρώ”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ψάξτε τον Βενιζέλο «Μου την έστησαν»"

Η εφημερίδα γράφει "ευθείες βολές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο έριξε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την απολογία του-ποταμό στο Ειδικό Δικαστήριο! Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ψύχραιμος και νηφάλιος, χωρία να... σπάσει ούτε ένα δευτερόλεπτο, πέρασε στην αντεπίθεση και -πρώτη φορά με τόση ευθύτητα- καταφέρθηκε κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ και άλλοτε διαδόχου του στο υπουργείο Οικονομικών".

ΕΘΝΟΣ: "Σφουγγάρι σε πρόστιμα και ποινές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρά κίνητρα, που φθάνουν μέχρι και την ολική διαγραφή των προσαυξήσεων, προβλέπει η νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Αγνωστη δύναμη» καταρρίπτει τα τουρκικά μαχητικά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Τουρκία αποσύρει τα F-4 μετά τα «ανεξήγητα» δυστυχήματα..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ολα τα μυστικά για ρύθμιση χρεών σε εφορίες, Ταμεία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "εντάσσονται τα χρέη έως 1ης Μαρτίου 2015 από ΦΠΑ, ΦΜΥ, φόρο εισοδήματος, ΦΑΠ, ΕΝΦΙΑ, ακόμα και ΚΟΚ. Διαγραφή προσαυξήσεων για εφάπαξ πληρωμή ή εκπτώσεις ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων".

ΕΣΤΙΑ: "«Τρόϊκα-incognito» ο νέος θεσμός"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλα άρχισαν προ πενταετίας, όταν κάποιος δημοσιογράφος -αγνώστου ταυτότητος- εισήγαγε στον δημόσιο λόγο τον όρο «Τρόικα». Η επινόησις εξυπηρετούσε πολλαπλές δημοσιογραφικές ανάγκες".

Η ΑΥΓΗ: "100 ανάσες για την οικονομία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε επανεκκίνηση της οικονομίας προσβλέπει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τη «γενναία» ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και σε 100 δόσεις, το οποίο έδωσε χθες σε διαβούλευση και παίρνει τον δρόμο προς τη Βουλή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μεροδούλοι"

Η εφημερίδα γράφει ότι "εννέα εργάτες από τη Ρουμανία δούλευαν σε πτηνοτροφική μονάδα 19 ώρες την ημέρα, χωρίς ανάπαυση και με την απειλή -ενίοτε και χρήση- όπλου. Μετά, κλειδαμπάρωμα σε ένα άθλιο δωμάτιο με ελλιπή σίτιση και χωρίς θέρμανση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στη ρύθμιση των 100 δόσεων και οι οφειλές του 2015"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οφειλές από φόρους, οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και έχουν βεβαιωθεί από τις εφορίες μέχρι και την 1η Μαρτίου 2015, μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία αναρτήθηκε χθες για δημόσια διαβούλευση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 100 δόσεις ανακούφισης

“Σε διαβούλευση εξπρές, μέχρι τις 16 Μαρτίου το νομοσχέδιο”, επισημαίνει η εφημερίδα και προσθέτει: “Το σχέδιο νόμου δίνει την ευκαιρία στον Ιβάν Σαββίδη να απαλλάξει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τα βάρη του παρελθόντος”.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ληξιπρόθεσμα χρέη ως την 1 Μαρτίου 2015 θα μπορούν να υπάγονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απάτη οι «φιλολαϊκές» μεταρρυθμίσεις μέσω ΟΟΣΑ"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μία μέρα μετά την επίσημη επανέναρξη των συζητήσεων της κυβέρνησης με την τρόικα (Brussels Group), η κυβέρνηση προχωρά σε μία ακόμη διαφημιστική απάτη: Υπόσχεται «φιλολαϊκές» μεταρρυθμίσεις μέσω ΟΟΣΑ, του γνωστού οικονομικού οργανισμού που μόνιμα προτείνει αντιλαϊκά μέτρα και σφαγή δικαιωμάτων για τη στήριξη του κεφαλαίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ισορροπία τρόμου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε τεντωμένο σκοινί ισορροπεί η σχέση της κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές της χώρας, με αιχμές και κατηγορίες να ανταλλάσσονται από επίσημα χείλη. Ενω το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να εξασφαλίσει και το τελευταίο ευρώ για να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου, η ΕΚΤ συνεχίζει το μαρτύριο της σταγόνας με τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Άσκηση διατροφή και παζλ νικούν την άνοια

Σύμφωνα με την εφημερίδα “έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, δείχνει ότι οι τρεις παραπάνω ασκήσεις σε μια περίοδο δύο ετών, μειώνουν σημαντικά την εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών”! (σ.σ. το θαυμαστικό είναι της εφημερίδας και δεν έχει σχέση με τη σύνταξη “μειώνουν την εξασθένηση”).

ESPRESSO: Πατριός με ανώμαλες ορέξεις

Η εφημερίδα αναφέρεται σε δίκη επικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού που αρχίζει σήμερα, στο Ναυτοδικείο, ο οποίος φέρεται να βίαζε το 8χρονο αγοράκι της συμβίας του.

Kontranews: "Τελεσίγραφο στο Βερολίνο από τον Αλέξη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τελεσίγραφο προς τη γερμανική κυβέρνηση έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώντας για τις συνέπειες των προκλήσεων του Σόιμπλε προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και για τους απαξιωτικούς του χαρακτηρισμούς για στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης".

Star Press: Μάρτυρας – κλειδί ρίχνει φως στην υπόθεση

Στο θέμα της εξαφάνισης του φοιτητή γαλακτοκομικής αναφέρεται, και σήμερα, η εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι “ο πατέρας του φαντάρου που φέρεται ότι ενοχλούσε τον Βαγγέλη” δίνει σημαντικές πληροφορίες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ρύθμιση «σωσίβιο»"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μοναδική ευκαιρία για να ρυθμίσουν σε έως 100 δόσεις όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στην εφορία ακόμη και τις τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, τις οφειλές ΦΠΑ και χρέη που εκκρεμούν στα δικαστήρια και να «σβήσουν» έως και 100% τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις έχουν περισσότεροι από 4,1 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προσκλητήριο ρύθμισης χρεών"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "καθολική διευθέτηση όλων των χρεών έως και τις 26 Μαΐου, ανεξάρτητα εάν προέρχονται από εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια, περιλαμβάνει η νέα ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων".