Μια ταινία που υμνεί τη χαρά της ζωής ανοίγει την αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου στο Ολύμπιον. 


Το ντοκιμαντέρ «Επιχείρηση χιπ χοπ / Hip Hop-eration» του Μπριν Έβανς αφηγείται την περιπέτεια μιας όχι και τόσο συνηθισμένης ομάδας χορευτών: ηλικιωμένοι χιπ χόπερς από τη Νέα Ζηλανδία οι οποίοι προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χιπ Χοπ στο Λας Βέγκας, σε ένα ταξίδι που θα αλλάξει τις ζωές τους. Αστείο και συγκινητικό, το ντοκιμαντέρ εκτυλίσσεται σαν μια απρόσμενη έκρηξη συναισθημάτων, που επιβεβαιώνει ένα κλισέ πέρα για πέρα αληθινό: ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Στην τελετή έναρξης, που αναμένεται λιτή κατά τις πρακτικές των τελευταίων ετών, θα παραβρίσκεται -σύμφωνα με το πρόγραμμα- και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 22 Μαρτίου, στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη.