Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους των Σκουριών, πραγματοποιεί, σήμερα, Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Θεσσαλονίκης Antigold, με σύνθημα "Παράνομες πολυεθνικές στο απυρόβλητο, αγωνιζόμενες κοινωνίες στο εδώλιο".

Η δράση θα γίνει στην Πλατεία Αριστοτέλους, σε ένδειξη συμπαράστασης στους 21 κατοίκους της Ιερισσού και άλλων περιοχών που παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, με βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κ.α.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι τέλεσαν εγκληματικές πράξεις ενάντια σε μια νόμιμη εταιρεία.

"Πώς εξάγει το Συμβούλιο το συμπέρασμα ότι η εταιρεία είναι νόμιμη; Αν αυτή η άποψη βασίζεται στις απορριπτικές αποφάσεις του ΣτΕ σε προσφυγές κατοίκων, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε (γεγονός γνωστό σε όλους όσοι έχουν βασικές δικονομικές γνώσεις) ότι το ΣτΕ εξέτασε την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και αποφάνθηκε ότι είναι σύννομη. Δεν εξέτασε ούτε την επιστημονική ουσία των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ούτε, κυρίως, αποφάνθηκε για το αν η εταιρεία τηρεί ή όχι αυτούς τους όρους. Το συμπέρασμα ότι μια (σύννομα) αδειοδοτημένη δραστηριότητα δεν παρανομεί, είναι αυθαίρετο και αβάσιμο", υποστηρίζουν οι οργανωτές.