Στη συνάντηση του Βερολίνου, όπου θα μεταβεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεντρώνουν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Τρίτη 17 Μαρτίου 2015) εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Περάστε από το ταμείο της εφορίας»

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «με την αποστολή ειδοποιητηρίων εντός της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί άμεσα τη ρύθμιση - εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, θα αποσταλούν άμεσα ειδοποιητήρια σε 1.000.000 φορολογουμένους, οι οποίοι έχουν στο Δημόσιο χρέη που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα εδώ και πολλούς μήνες ή χρόνια και η αρχική οφειλή έχει επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις», συμπληρώνει.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Στο Βερολίνο επειγόντως"

Η εφημερίδα γράφει ότι "λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στο Βερολίνο, όπου θα έχει ίσως την κρισιμότερη από τις έως τώρα επαφές του, με την Ανγκελα Μέρκελ".

ΕΘΝΟΣ: "Παράθυρο συνεννόησης με το Βερολίνο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παράθυρο συνεννόησης ανοίγει μετά την πρόσκληση της Ανγκ. Μέρκελ στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο. Η συνάντηση στις 23 Μαρτίου έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή και αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κόκκινα φεγγάρια και «πυρηνικό πλήγμα κατά της Ρωσίας»!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στις 20 Μαρτίου του 2015, ημέρα Παρασκευή, έχουμε την ολική έκλειψη ηλίου! Κάποιοι πιστεύουν ότι... οι σιωνιστές ετοιμάζουν κάτι πολύ κακό, το οποίο θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων «κόκκινων φεγγαριών»!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "1 εκατ. ραβασάκια για ρύθμιση-εξπρές με εκπτώσεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "καλούνται από την Πέμπτη οι οφειλέτες του Δημοσίου να εξοφλήσουν το σύνολο ή μέρος του αρχικού χρέους διαγράφοντας αντίστοιχο ποσοστό σε προσαυξήσεις ή πρόστιμα. Όσοι δεν ανταποκριθούν απειλούνται με κατασχέσεις σε περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα".

ΕΣΤΙΑ: "Το γαϊτανάκι του κ. Βαρουφάκη"

Η εφημερίδα τονίζει "με άλλα λόγια, ο κ. Βαρουφάκης έχει αυτοεμπλακεί σε ένα γαϊτανάκι εμφανίσεων και συνεντεύξεων, όπου συνήθως διαψεύδει ή αναδιατυπώνει ό,τι έχει μεταδοθεί στις προηγούμενες ή δηλώνει μετανοημένος για τις δημοσιευθείσες φωτογραφίες".

Η ΑΥΓΗ: "Πολιτική λύση τώρα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο ανώτατο επίπεδο μεταφέρει ο πρωθυπουργός την πολιτική διαπραγμάτευση για το ελληνικό ζήτημα, καθιστώντας ακόμη μια φορά σαφές ότι δεν θα δεχτεί «πισωγύρισμα» της χώρας στη μνημονιακή περίοδο και δεν θα αφήσει χώρο να αναπτυχθούν εξωθεσμικά σενάρια σαν αυτά που διαφαίνεται ότι εξυφαίνουν σκληροπυρηνικοί ευρωπαϊκοί κύκλοι με στηρίγματα στο εσωτερικό τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Παρασκήνιο κορυφής"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ κλείστηκε για τη Δευτέρα 23 Μαρτίου με πρωτοβουλία της καγκελαρίου, η οποία τηλεφώνησε στο Μαξίμου. Η κυβέρνηση όμως, προκειμένου να βρεθεί λύση σε πολιτικό επίπεδο, εντείνει τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Στόχος πριν από το ραντεβού στο Βερολίνο να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με τους Ανγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Μάριο Ντράγκι".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δύσκολο ραντεβού στο Βερολίνο"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«Παράθυρο ευκαιρίας» για την εξομάλυνση των σχέσεων της Αθήνας με το Βερολίνο, οι οποίες έχουν περιέλθει σε οριακό σημείο, αλλά και για τη δρομολόγηση λύσεων που θα τερματίσουν τη χρηματοδοτική ασφυξία της χώρας, αποτελεί η συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, κατόπιν προσκλήσεως της τελευταίας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Και μείωση ποινών μελετά η κυβέρνηση

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ο υπουργός δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, που επισκέφθηκε, χθες, τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, αναφερόμενος στο σωφρονιστικό σύστημα σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν τομές ‘που χρειάζονται θάρρος, επειδή θα προκληθούν αντιδράσεις’, δείχνοντας σχέδιο για μείωση ποινών σε συγκεκριμένα αδικήματα».

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ενέσεις ρευστότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω της δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας ή Ταμείου θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Οπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μέθοδο των μικροδανείων έως και 25.000 ευρώ μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας ή Αναπτυξιακού Ταμείου που θα συσταθεί με αποκλειστικό στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "«Στρώνουν το έδαφος» για νέα μέτρα σε βάρος του λαού"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σκηνικό προετοιμασίες του λαού όχι μόνο για αναστολή των ψίχουλων στην «ακραία φτώχεια», που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμα και για νέα αντιλαϊκά μέτρα, στήνεται τις τελευταίες μέρες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ολα για όλα με Μέρκελ. Συνάντηση 23 Μαρτίου στο Βερολίνο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πιο κρίσιμο ραντεβού μετά την εκλογική του νίκη θα έχει την επόμενη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποδέχθηκε πρόσκληση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ να επισκεφθεί την καγκελαρία".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ένας στους δέκα Έλληνες έχει διαβήτη

«Στην Ελλάδα οι πάσχοντες από διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ υπολογίζονται σε περίπου 900.000, δηλαδή το 9% του πληθυσμού, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 3%-4% που δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από τη νόσο. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες ο ρυθμός αύξησης των ασθενών, καθώς τα τελευταία 30 χρόνια έχουν τετραπλασιαστεί οι ασθενείς με διαβήτη», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Όσοι σκότωσαν τον Βαγγέλη θα πληρώσουν

Η εφημερίδα αναφέρεται στο θέμα του φοιτητή γαλακτοκομικής στα Γιάννινα και φιλοξενεί δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου.

Kontranews: "Καταπάτησε 27 στρέμματα ο Χαρδούβελης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο γνωστός ντελάλης της τρόικας και υπουργός Οικονομικών του Σαμαρά, Γκίκας Χαρδούβελης, που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στο πανελλήνιο, μετά τις αποκαλύψεις για τη φυγάδευση των καταθέσεών του από την Ελλάδα, εμπλέκεται και σε νέο σκάνδαλο!"

Star Press: Μάνα ηρέμησα και δεν πονάω πια

Στο θέα του μαθητή γαλακτοκομικής στα Γιάννινα αναφέρεται η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Χάος με τις δηλώσεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ώρα που η κυβέρνηση αναζητά επειγόντως έσοδα για να ενισχύσει τα σχεδόν άδεια ταμεία του Δημοσίου, η επιχείρηση «Φορολογικές Δηλώσεις» βρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα»".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρόσκληση σε κρίσιμη στιγμή"


Η εφημερίδα τονίζει ότι "η από μακρού αναμενόμενη πρόσκληση από τη γερμανική κυβέρνηση ήρθε χθες. Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον και προσκάλεσε να επισκεφθεί το Βερολίνο".