Στο Σελί Ρεθύμνου κηδεύεται σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης, η υπόθεση του οποίου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.


Η σορός του άτυχου νέου, που συνόδευαν συγγενείς και φίλοι του, έφτασε στις 6.00 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας με το πλοίο «Κρήτη 2» της ΑΝΕΚ. Στο λιμάνι της Σούδας είχαν φθάσει από νωρίς το πρωί φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του 20χρονου που ζητούσαν να χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση. Η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη μεταφέρεται στο Ρέθυμνο, συνοδεία αυτοκινητοπομπής.

Όπως έγινε γνωστό χθες από την αστυνομία, μετά την νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στη σορό του σπουδαστή, ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης, εκτίμησε ότι «το σύνολο των ευρημάτων συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας».

Στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης στην οικογένειά του, πολίτες πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί. Ανάλογη συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σήμερα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

Με ααφορμή την υπόθεση του σπουδαστή, τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στους όμορους νομούς, Χανιά και Ηράκλειο, έχει ξεκινήσει μία μεγάλη συζήτηση γύρω από το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού και ήδη σε πολλά σχολεία πραγματοποιείται σχετική καμπάνια με αναφορά στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.
________________________________________________________________________________

Από το naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ