Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι ο Γραμματέας του Κυπριακού Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Θεοδόσης Α. Τσιόλας και ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Κώστας Ψευδιώτης, στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το σταθερά καλό κλίμα συνεργασίας σε τομείς εκπαιδευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, το οποίο έχει εμπεδωθεί μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και των Κυπριακών Αρχών.

Ταυτόχρονα συζητήθηκαν τρόποι για την από κοινού εμβάθυνση και διεύρυνση αυτής της συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε και η πρόθεση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να δημιουργήσει παράρτημά του στην Κύπρο. Επιστέγασμα του καλού κλίματος ήταν η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Στη φωτογραφία, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης (δεξιά) και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Θεοδόσης Α. Τσιόλας. Στο βάθος δεξιά διακρίνεται ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Κώστας Ψευδιώτης .