Με την αποψινή συνάντηση στις Βρυξέλλες ασχολούνται, στην πλειοψηφία τους, στα πρώτα θέματά τους, οι σημερινές (Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015) εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Νυστέρι» στη διαφθορά

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αδικαιολόγητες τραπεζικές καταθέσεις, συναλλαγές με off shore εταιρίες, επενδύσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις και χρηματισμός από εταιρίες φαρμάκων και ιατρικών υλικών βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας που διενεργείται σε βάρος του πρώην διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Εδεσσας", ενώ αναφέρεται και στην "ποινική δίωξη για απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών ασκήθηκε σε βάρος δύο πρώην προέδρων της εταιρίας των ιαματικών λουτρών Απολλωνίας Θεσσαλονίκης με παραγγελία του εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, μετά από έλεγχο στην οικονομική διαχείριση". Επίσης στην πρώτη σελίδα θέμα με τίτλο: "Δήμος Θεσσαλονίκης: Θα πληρώνουμε ανάλογα με τα σκουπίδια που πετάμε".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βόμβα για τον Χατζηδάκη"

Η εφημερίδα γράφει ότι "βόμβες κατά του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη έριξε χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση".

ΕΘΝΟΣ: "Δραματικό ραντεβού για συμφωνία ή ρήξη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα δραματικό ραντεβού, τη στιγμή που οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους βρίσκονται σε οριακό σημείο, δίνουν σήμερα το βράδυ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, έξι κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες και ηγέτες της ΕΕ με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Ολες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να ανασυνταχθούν, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας: «Μέσα σε 24 ώρες θα καταρρεύσουν όλες οι τράπεζες»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παρουσιάζουμε, σήμερα, ορισμένα από τα όσα μας απέστειλε Γέροντας μοναχός αναφορικά με τα μέλλοντα να συμβούν ανατριχιαστικά γεγονότα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ψαλίδι στα εφάπαξ και με το νέο τρόπο υπολογισμού"

Η εφημερίδα γράφει ότι "καταργείται ο μαθηματικός τύπος για να περιοριστούν οι μειώσεις. Πρώτοι στη νέα λίστα πληρωμής 14.000 συνταξιούχοι Δημοσίου. Το βοήθημα θα προκύπτει με βάση τις εισφορές που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι σε όλο τον εργασιακό βίο συν το επιτόκιο της Τραπέζης της Ελλάδος".

ΕΣΤΙΑ: "Τεράστια λάθη στην διαπραγμάτευση"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις Τσίπρα, ενώ άρχισε θετικά την διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας, στην συνέχεια διέπραξε σειρά λαθών στρατηγικής τα οποία οδηγούν την ίδια σε αδιέξοδο και την Ελλάδα σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση".

Η ΑΥΓΗ: "Μόνη λύση η τήρηση της συμφωνίας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μονόδρομο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη αναδεικνύεται η τήρηση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου από όλες τις πλευρές, καθώς εμφανείς και υπόγειες προσπάθειες υπονόμευσής της, κατά κοινή -πλέον- εκτίμηση, αποτελούν επικίνδυνα «παιχνίδια υψηλού ρίσκου»".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μόνος εναντίον όλων"

Η εφημερίδα υποστηρίζει "αντιμέτωπος με τους έξι εκπροσώπους των Ευρωπαίων εταίρων θα βρεθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, ο πρωθυπουργός. Τα αρνητικά μηνύματα από Γερμανία και Βρυξέλλες δημιουργούν ασφυκτική ατμόσφαιρα για συνομιλίες. Ωστόσο, η κυβέρνηση αισιοδοξεί".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κρίσιμη συνάντηση σε βαρύ κλίμα"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με αποκλίνουσες τις θέσεις των δύο πλευρών και το ελληνικό πρόβλημα ρευστότητας να γίνεται ολοένα πιο πιεστικό, πραγματοποιείται απόψε στις Βρυξέλλες η συνάντηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη συμμετοχή των κ.κ. Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ, Γιουνκέρ, Ντράγκι και Νταϊσελμπλουμ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αργεί η κάθαρση στο νοσοκομείο Έδεσσας

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, υπάρχουν τρεις δικογραφίες σε αναμονή "μετά την αποτροπή κουκουλώματος της υπόθεσης" κι αναφέρεται σε "πάρτι προμηθειών" στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα. Επίσης στην πρώτη σελίδα, θέμα με τίτλο "Μερική δικαίωση για τον εργολάβο του μετρό".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Δεν απειλούμαστε ψηφίζουμε"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τη φράση «οι εκλεγμένοι θα μιλάνε με τους εκλεγμένους, κι οι τεχνοκράτες με τους τεχνοκράτες», ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε χθες τη δική του απάντηση στις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από εισήγηση του τεχνικού κλιμακίου που βρέθηκε στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο,τι και αν γίνει στη διαπραγμάτευση ο λαός είναι χαμένος από χέρι"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οταν η κυβέρνηση, στις διαβουλεύσεις της με τους εταίρους, θέτει ως βασικό στόχο την εφαρμογή της αντιλαϊκής συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη και την ίδια στιγμή οι θεσμοί - τρόικα ζητούν να αποσυρθούν ακόμη και τα ψίχουλα, τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η διαπραγμάτευση δεν υπηρετεί το λαό και ότι η όποια έκβασή της είναι από χέρι χαμένη για τα λαϊκά συμφέροντα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ορατότης μηδέν"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πολύ βαρύ κλίμα - και με περιορισμένες προσδοκίες για επίτευξη τελικού συμβιβασμού - αναμένεται η συνάντηση Τσίπρα με τους κορυφαίους εκπροσώπους των δανειστών, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Χορεύοντας με τους λύκους"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Γερμανία πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα να σπάσει κάθε «κόκκινη γραμμή». Η κυβέρνηση αρνείται παραχωρήσεις που οδηγούν τη χώρα πίσω στο μνημόνιο".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο θηλασμός κάνει πιο έξυπνα τα παιδιά

Νέα έρευνα παρουσιάζει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία "Τα παιδιά που θήλασαν πάνω από 12 μήνες είχαν μεγαλύτερο IQ (δείκτη νοημοσύνης) και μεγαλύτερα εισοδήματα όταν ενηλικιώθηκαν"! 
 
ESPRESSO: To σημάδι του ήλιου

Η εφημερίδα αναφέρεται σε προβλέψεις της αστρολόγου Δήμητρας Παπανικοπούλου, σύμφωνα με τις οποίες "αρχίζει η πενταετία της κολάσεως: Διαλύεται η Ευρωζώνη, αντίστροφη μέτρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ και αλλαγές συνόρων".

Κontranews: "Θα καταστραφεί η παγκόσμια οικονομία αν μας διώξουν από το ευρώ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυστηρή προειδοποίηση προς την Ανγκελα Μέρκελ, απηύθυνε χθες ο πρόεδρος Ομπάμα για το επίμαχο ζήτημα της Ελλάδας, το οποίο απασχολεί και τις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν θέλουν με τίποτα να αντιμετωπίσουν καταστάσεις ανάλογες με αυτές που ακολούθησαν μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers".

Star Press: Οργή λαού

Η εφημερίδα αναφέρεται σε συγκέντρωση που έγινε έξω από τη γαλακτοκομική σχολή των Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε ο φοιτητής ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτοκτόνησε επειδή υφίστατο ψυχολογική βία από συμφοιτητές του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συνάντηση σε θολό τοπίο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες κρίνονται πολλά για το μέλλον της Ελλάδας. Ο Αλ. Τσίπρας θα βρεθεί απέναντι σε ένα άκρως εχθρικό περιβάλλον και καλείται να βρει τον τρόπο εκείνον που θα μπορέσει να μεταβάλει την αρνητική στάση που τηρούν οι εταίροι, τις τελευταίες ημέρες, απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σκληραίνει η στάση των εταίρων"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ζητείται επειγόντως λύση για την Ελλάδα, πριν οι εταίροι και η κυβέρνηση ξεπεραστούν από τις εξελίξεις και η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη".