Το μεσημέρι αναμένονται ανακοινώσεις για τα αίτια του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η σορός του οποίου βρέθηκε χθες σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά, σε απόσταση 800 μέτρων από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Σε δηλώσεις του χθες, ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης ανέφερε ότι υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένει να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά, προκειμένου να είναι σε θέσει να κάνει κάποιες ανακοινώσεις. 

Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναμένεται να δώσει απάντηση στο αν ο θάνατός του προήλθε από εγκληματική ενέργεια ή αυτοχειρία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως από τη Δικαιοσύνη στην υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη υπογράμμισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ έστειλε το μήνυμα ότι δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά τα φαινόμενα βίας απέναντι σε όποιον θεωρείται ανίσχυρος. 

Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του φοιτητή, ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι τέτοια φαινόμενα είναι «μια μορφή κοινωνικού φασισμού» και πρόσθεσε ότι παγιωμένες πρακτικές υποβάθμισής τους και στρουθοκαμηλισμού είναι συνυπεύθυνες για το γεγονός ότι αυτού του τύπου η βία συνεχίζει να υπάρχει στην κοινωνία.

«Ευθύνη της κοινωνίας είναι να απομονώσει τέτοιες πρακτικές», σημείωσε και προανήγγειλε ότι η Πολιτεία θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.