Η υπόθεση του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι αυτή που προβάλλεται στα περισσότερα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015) εφημερίδων.

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σχέδιο τρόμου!"

Η εφημερίδα γράφει "σενάρια τρόμου που περιλαμβάνουν από την πιθανότητα μετάθεσης για λίγες ημέρες της πληρωμής των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και φθάνουν έως το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί στην Ελλάδα το μοντέλο της Κύπρου, όπου είχαν επιβληθεί περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων μετά το «κούρεμα» καταθέσεων, βλέπουν το φως της δημοσιότητας υπό την πίεση του ασφυκτικού προβλήματος ρευστότητας του Δημοσίου".

ΕΘΝΟΣ: "Ούτε βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα χαρτιά του για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ανοίγει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με τη συνέντευξη του στο «Εθνος». Τα νομοσχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτα και θα κατατεθούν στη Βουλή άμεσα, τονίζει ο πρωθυπουργός και σημειώνει: Εχουμε ενημερώσει τους θεσμούς, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους, αλλά στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός ψήφισε, εξέλεξε κυβέρνηση να κυβερνά".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ξαφνική «επίθεση» Πούτιν κατά της Τουρκίας"

Η εφημερίδα γράφει "γιατί «χάθηκε» και απο τι «κινδυνεύει» ο Ρώσος Πρόεδρος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στη σύνταξη πριν από τα 60 για ασφαλισμένους σε 6 Ταμεία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "χιλιάδες εργαζόμενοι μπορούν να «κλειδώσουν» νωρίτερα σύνταξη με ή χωρίς διαδοχική ασφάλιση. Τι ισχύει για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους. Τα μυστικά και οι παγίδες για τη συμπλήρωση 35ετίας με αναγνώριση ετών".

ΕΣΤΙΑ: "Απεμπολούμε τους συμμάχους μας"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η χώρα έχει εισέλθει σε μία οικονομική, πολιτική και διπλωματική περιπέτεια, που κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι τέλος θα έχει. Τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν ομαλά και να επέλθει συμβιβασμός με τους Ευρωπαίους, οπότε και η ελληνική οικονομία να επανεκκινηθεί".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αφησαν κρυφές τρύπες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο... φως της ημέρας βγαίνουν τώρα οι «σκελετοί» της καταστροφικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης. Το πολυδιαφημισμένο πρωτογενές πλεόνασμα είναι σχεδόν ανύπαρκτο, ενώ η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για χάρη της πανάκριβης «πράσινης» ενέργειας απεκρύβη επιμελώς για να μη χαλάσει η προεκλογική εικόνα τους".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Θρήνος και οργή για τον Βαγγέλη

Η εφημερίδα αναφέρεται στην ανακάλυψη του πτώματος του φοιτητή της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων κι επισημαίνει ότι αυτό βρισκόταν, επί 40 μέρες, σε κοντινή απόσταση από τη σχολή του. Προσθέτει πως όλα γέρνουν προς την εκδοχή της αυτοκτονίας.

ΤΑ ΝΕΑ: "Μυστικά και ψέματα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μια βαλτώδης περιοχή, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, έκρυβε επί 38 ημέρες το μυστικό της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Βασανιστικές αλήθειες, αλλά και ψέματα αναδεικνύονται μετά τον τραγικό επίλογο".

ESPRESSO: Πάει το παιδί

Η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση του φοιτητή γαλακτοκομίας και υποστηρίζει: «Τα καψώνια έφαγαν τον ευαίσθητο φοιτητή».

Kontranews: "Ψάχνουν για τα λεφτά του Λαλιώτη και της Βάσως"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "βόμβα που απειλεί να συντρίψει ολοκληρωτικά το σύστημα της μεταπολίτευσης, αποτελεί η έρευνα που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ για τον εντοπισμό κρυφών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, δύο κορυφαίων στελεχών και υπουργών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και στενών συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου".

Star Press: Έγκλημα ο θάνατος του Βαγγέλη

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συγγενείς του φοιτητή που βρέθηκε νεκρός στα Γιάννινα ζητούν «να φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πιο αυστηρό σύστημα τεκμηρίων από φέτος"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα ακόμη πιο αυστηρό σύστημα τεκμηρίων θα κληθούν να αντιμετωπίσουν φέτος οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2014"