Αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, συνέλαβε ληστή, χθες 5 Φεβρουαρίου 2015, το απόγευμα, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.


Ως δράστης φέρεται 33χρονος Έλληνας, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, έσπασε την βιτρίνα καταστήματος ψιλικών κι άρπαξε από το ταμείο 300 ευρώ. Τον 33χρονο είδε περίοικος, την ώρα που ο δράστης προσπαθούσε να ανέβει σε μοτοποδήλατο (που είχε κλέψει από την προηγούμενη μέρα) και να απομακρυνθεί. Φώναξε προς τον 33χρονο κι εκείνος απείλησε τον πολίτη με ένα κατσαβίδι!

Τότε, ο κάτοικος της περιοχής έβαλε τις φωνές κι ο 25χρονος αστυνομικός, που υπηρετεί στην Αττική και βρισκόταν σε άδεια, με το που άκουσε το τι γινόταν, καταδίωξε το δράστη και τον συνέλαβε. Τον παρέδωσε, ένα λεπτό αργότερα, σε συναδέλφους του της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν στην περιοχή με το που ειδοποιήθηκαν από το τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ το αφαιρεθέν ποσό, καθώς και το κλεμμένο μοτοποδήλατο, αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους.