Διακόπηκε, πριν από λίγο, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Αφορμή η επιμονή του αντιδημάρχου Αθ. Παπά, να μην ανακαλέσει τη λέξη "ντροπή", που είπε προς τους συμβούλους της μειοψηφίας επειδή δεν "πέρασε" θέμα που τον αφορούσε.


Η έκρηξη του κ. Παπά ήρθε όταν δεν "πέρασε" το ένα από τα δύο θέματα που αφορούσαν τη δανειοδότηση του δήμου από το πρόγραμμα Jesicca, για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Όταν πήρε το λόγο ο αντιδήμαρχος, είπε πως "είναι ντροπή των συμβούλων της αντιπολίτευσης", που "θα την κουβαλούν για πάντα στην πλάτη τους", το ότι δε δέχτηκαν να πάρει δάνειο ο δήμος για να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα.

Μάλιστα, σε μια απίστευτη έκρηξη, έκανε λόγο για "τεμπελχανείο" των δημοσίων υπαλλήλων και για δημοτικούς συμβούλους που "έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο για να περάσουν την ώρα τους"!

Αμέσως μετά το λόγο πήρε επί προσωπικού ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, που ζήτησε από τον αντιδήμαρχο να ανακαλέσει. "Μας κάνετε μάθημα, κάθε φορά στις συνεδριάσεις. Το ύφος σας δεν μπορείτε να το πάρετε πίσω. Τουλάχιστον ανακαλέστε τα περί ντροπής", του είπε.

Ο κ. Παπάς δεν πήρε πίσω τον χαρακτηρισμό και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Γειτονιές σε Δράση", Ελεάννα Παπαντωνίου, να δηλώνει ότι ντρέπεται και να αποχωρεί!

Αμέσως μετά αποχώρησαν και οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης "Εντάξει" καθώς ο κ. Παππάς δεν ζητούσε συγνώμη! Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, φώναζε "μη ζητάς συγνώμη! Να φύγουν! Τους βαρεθήκαμε"! Την ίδια στιγμή, ο Χασδάι Καπόν φώναζε: "Σας πήρε τηλέφωνο ο αρχηγός σας και σας είπε να φύγετε";

Μέσα στον καβγά μπήκε κι ο δημοτικός σύμβουλος της "Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη", Γ. Αρβανίτης, ο οποίος τα ΄βαλε με τον Αθ. Παππά: "Τι ήταν αυτά που έλεγες; Ό,τι ήθελες έλεγες. Είπες για τεμπελχανάδες δημοσίους υπαλλήλους"!

-Είπα τέτοιο πράγμα, ρώτησε ο Παππάς;

"Είπες τόσα πολλά που δεν ήξερες τι έλεγες", του απάντησε ο Γ. Αρβανίτης.

Η προεδρεύουσα Ρία Καλφακάκου διέκοψε τη συνεδρίαση για 5 λεπτά. 

Όταν η συνεδρίαση ξανάρχισε, με μόνον τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Δ. Κούβελα από πλευράς των "Εντάξει" στην αίθουσα, πήρε το λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνέχισε στο ίδιο στιλ. "Εγώ του είπα του Παππά να μην ανακαλέσει" έλεγε κι επέμενε ότι "σας βαρεθήκαμε".

Μετά από αυτό, αποχώρησε και ο κ. Κούβελας και η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συνεχίστηκε με τους συμβούλους της διοίκησης και των υπόλοιπων παρατάξεων.