Σε «αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό επικάρπιο», όπως μνημονεύεται στην ιατροδικαστική έκθεση, αποδίδεται ο θάνατος του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο Γιακουμάκης, ο οποίος είχε εξαφανισθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2015, βρέθηκε το πρωί της Κυριακής νεκρός σε απόσταση μόλις 800 μέτρων από τη σχολή όπου φοιτούσε και σε περιοχή όπου υπήρχαν πολλές αγροτικές μονάδες και κατοικίες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για ευρήματα που οδηγούν σε σαφείς ενδείξεις περί αυτοκτονίας του νεαρού σπουδαστή την ημέρα της εξαφάνισής του, με μαχαίρι που είχε πάρει από το ντουλάπι του, και δεν υπήρχαν αναφορές γι’ αυτήν την κίνηση του. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν παράλληλα και οι ιδιωτικοί ερευνητές Γιώργος Τσούκαλης και Φώντας Βρόσγας, στην κατοχή του δεν βρέθηκε κανένα σημείωμα που να εξηγεί το απονενοημένο διάβημα, ενώ δεν υπήρχε και κανένα άλλο εύρημα στη νεκροτομή το οποίο να δείχνει άλλη κάκωση ή τραύμα αλλά και την εμπλοκή κάποιου άλλου προσώπου.

Ο νεαρός, όπως προκύπτει τώρα, έφυγε από τη Γαλακτοκομική Σχολή και κινήθηκε επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως – ένα τμήμα της κίνησής του το κατέγραψε κάμερα πρατηρίου βενζίνης. Ύστερα από περίπου 500 μέτρα έστριψε δεξιά στην οδό Μαβίλη με κατεύθυνση προς τη λίμνη Παμβώτιδα. Αφού πέρασε κατοικίες και αγροτικές μονάδες –όπου κανείς δεν αντελήφθη τις κινήσεις του– πήγε στη μέση ενός χωραφιού και φέρεται να έκοψε τις φλέβες του με το μαχαίρι που κρατούσε στο αριστερό χέρι του. Το μαχαίρι βρέθηκε σε απόσταση 1,5 μέτρου μακριά από την αριστερή πλευρα του σώματός του(ο φοιτητής ήταν αριστερόχειρας). Σε εκείνο περίπου το σημείο κατέρρευσε και άφησε την τελευταία πνοή του.

Όσον αφορά τα αίτια και τον καταλογισμό ευθυνών για την αυτοχειρία του φοιτητή, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαιναν: «Είναι προφανές από το πόρισμα της υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι υπάρχει ζήτημα βιαιοτήτων και καψωνιών τους προηγούμενους μήνες από ομάδα πέντε-έξι κρητικών συμφοιτητών του 20χρονου ο οποίος περιγραφόταν σαν ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και λιγομίλητο παιδί.»
________________________________________________________________________________

Με πληροφορίες από tovima.gr