Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των τραυματιών του αεροσκάφους τύπου Τσέσνα που κατέπεσε χθες, Κυριακή 22 Μαρτίου, στον Αξιό, συμμετείχε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.


Με το που έγινε γνωστό, στις 15.06, χθες Κυριακή, στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων  της ΕΟΔ η πτώση του αεροσκάφους στον Αξιό ποταμό, στην περιοχή του Πολυκάστρου,
άμεσα τετραμελές κλιμάκιο με δύο οχήματα μετέβη στο σημείο, ενημερώνοντας, παράλληλα, και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς.

Το κλιμάκιο έφτασε στις 15.45, όπου, σε συνεργασία με την Π.Υ. και το ΕΚΑΒ, υποστήριξε την επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των τριών τραυματιών, μελών του πληρώματος. Στην επιχείρηση πήρε μέρος και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λήμνου.



Με την άφιξη των διασωστών της ΕΟΔ στο σημείο του ατυχήματος, φάνηκε ότι δύο από τα μέλη του πληρώματος ήταν σχετικά καλά στην υγεία τους, ενώ το τρίτο φαινόταν βαριά τραυματισμένο.

Τα δύο ελαφρά τραυματισμένα μέλη του πληρώματος παραλήφθηκαν από το ΕΚΑΒ , ενώ το τρίτο μέλος, που είχε τραυματιστεί σοβαρά, μεταφέρθηκε από το ελικόπτερο με φορείο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε στις 16.45.



Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί την Π.Υ. Κιλκίς και το ΕΚΑΒ Κιλκίς για την πολύ καλή συνεργασία, καθώς επίσης και το πλήρωμα του ελικοπτέρου Super Puma.