Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, κ. Vassil Petkov Valchen, και τον Υποπρόξενο, κ. Todor Petrov.



To θέμα του τουρισμού απασχόλησε τη συνάντηση που είχε, σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, στο Διοικητήριο, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, με τον Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, κ. Vassil Petkov Valchen, και τον Υποπρόξενο, κ. Todor Petrov.

"Υπάρχουν ζητήματα που αγγίζουν σοβαρά και τις δύο πλευρές, για το οποία θα πρέπει να δράσουμε από κοινού προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο τουρισμός είναι ένα απο αυτά, αλλά και η αμφίδρομη διείσδηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων", δήλωσε αμέσως μετά η κ. Κόλλια. 

Επίσης τέθηκε το ζήτημα τις διαχείρισης των υδάτων των διασυνοριακών ποταμών. "Σε συνεργασία με τους αντίστοιχους υπουργούς εξωτερικών θα εργαστούμε, ώστε να προωθήσουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε το φλέγον αυτό ζήτημα", πρόσθεσε η κ. Κόλλια - Τσαρουχά.

Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, κ. Vassil Petkov Valchev, αφού ευχαρίστησε την Υφυπουργό, χαρακτήρισε "πολύ ωφέλιμη" τη συνάντηση και πρόσθεσε: "Συζητήσαμε για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στα έργα υποδομής, αλλά και τη συνεργασία με τα Πανεπιστήμια. Συζητήσαμε επίσης για το θέμα ευκολότερης πρόσβασης για τους τουρίστες αλλά και σε επίπεδο εταιριών για τις οικονομικές σχέσεις".