Τα αναγκαία μέτρα σε μια σειρά από ποτάμια και λίμνες της Κεντρικής Μακεδονίας, για την πρόληψη από κινδύνους πλημμυρών, με έμφαση στην περιοχή των Σερρών, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν, χθες, ο
Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.


Επίσης συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στο Θερμαϊκό και το δυτικό θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης, οι έλεγχοι για τη ρύπανση στην Κεντρική Μακεδονία, η κατάσταση της λίμνης Κορώνειας, η προστασία των υγροβιοτόπων της Κεντρικής Μακεδονίας και ο χωροταξικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον υπουργό να υπάρξει απρόσκοπτη χρηματοδότηση, μέσω των ευρωπαϊκών εργαλείων χρηματοδότησης, των έργων που έχουν αρχίσει και συνεχίζονται στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Η επίσημη απάντηση του υπουργού, πάντως, δεν ήταν και τόσο ικανοποιητική:

«Ήρθα σήμερα για να ακούσω και να συζητήσω με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα τα τρέχοντα περιβαλλοντικά και χωροταξικά ζητήματα της περιοχής. Είχα πλήρη ενημέρωση για μια σειρά από ζητήματα. Δε θα δώσουμε σήμερα τις λύσεις, αλλά θα είμαστε σε στενή συνεργασία για να κάνουμε από κοινού ό,τι είναι δυνατό να να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα», είπε ο κ. Τσιρώνης.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Τζιτζικώστας, υπογράμμισε στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πως η ΠΚΜ έχει κάνει το σχεδιασμό της για τα έργα περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης, που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ) 2014-2020.