"Αρνούμαστε να μείνουμε θεατές στο θέατρο του παραλόγου που παίζουν οι συγκεκριμένοι γνωστοί άγνωστοι με την ανοχή(;) της κυβέρνησης". 

Με τα λόγια αυτά, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ αντιδρά στην κατάληψη της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου της Αθήνας, από κουκουλοφόρους - ροπαλοφόρους που ζητούν αποφυλάκιση του Ξηρού.

Στην ανακοίνωσή τους, οι φοιτητές μέλη της ΔΑΠ τονίζουν πως "για ακόμα μια φορά βιώνουμε τη «δημοκρατία» που επικρατεί στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Κουκουλοφόροι, κρατώντας ρόπαλα και πυροσβεστήρες, εισέβαλαν στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών και αφού πέταξαν έξω με τη βία όσους φοιτητές επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους έκαναν κατάληψη του κτιρίου".

Οι φοιτητές μέλη της ΔΑΠ καλούν την κυβέρνηση "να πάρει θέση και να αποφασίσει άμεσα τί Πανεπιστήμιο θέλει. Ένα Πανεπιστήμιο έρμαιο στις ορέξεις ομάδων που κρατούν «ομήρους» χιλιάδες φοιτητές μακριά από την εκπαιδευτική διαδικασία ή ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό για το σκοπό που πληρώνει η ελληνική κοινωνία, να επιτελεί δηλαδή τον ακαδημαϊκό του ρόλο";

Δηλώνουν "στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου και εγγυητής της ομαλότητας μέσα στα ιδρύματα" και ζητούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις "να καταδικάσουν το γεγονός που αμαυρώνει και υποβαθμίζει για άλλη μία φορά το Πανεπιστήμιό μας καθώς και την πολιτεία να επιληφθεί του θέματος", καθώς και "πανεπιστημιακή φύλαξη εδώ και τώρα για ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό στην υπηρεσία των Ελλήνων φοιτητών και της κοινωνίας".