dimotiko_simboulio_20140915_01.png

Ανακοίνωση, με αφορμή τα όσα έγιναν χθες βράδυ, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, τα οποία στάθηκαν αφορμή για αποχώρηση των δημοτικών της συμβούλων, εξέδωσε η παράταξη “Εντάξει” στο δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ως λόγος της αποχώρησης ήταν η συμπεριφορά αντιδημάρχου και τονίζεται ότι τα όσα είπε κατά των δημοτικών συμβούλων που δεν ψήφισαν θέμα της ημερήσιας διάταξης για τη λήψη δανείου από τον δήμο Θεσσαλονίκης, έγιναν με την προτροπή του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη:

“Θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε την απορία μας για το πάθος με το οποίο, η διοίκηση Μπουτάρη, υπερασπίζεται την απόφασή της να φορτωθεί με δάνειο ο δήμος Θεσσαλονίκης, για να εκτελέσει(επιτέλους) κάποιο δικό της έργο, ενώ, την ίδια στιγμή, μεταφέρει από έτος σε έτος μεγάλα ποσά του προϋπολογισμού.

Δεν μπορούμε, όμως, να ξεπεράσουμε την αγοραία συμπεριφορά αντιδημάρχων, αλλά και ύβρεων που εξαπολύονται με ομπρέλα προστασίας τον ίδιο τον δήμαρχο, ο οποίος δηλώνει, από τη μία, «επικοινωνιακός» και «κοσμοπολίτης», αλλά και ότι «βαρέθηκε», από την άλλη.

Να το πάρει απόφαση η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ότι οι «Εντάξει», από την πλευρά τους, θα τιμήσουν την εντολή που τους έδωσε ο λαός της πόλης, να παρίστανται και να ελέγχουν τις πράξεις της. Η παράταξή μας δε θα βαρεθεί να σας ελέγχει”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.