Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του, δημοσιεύματα για δήθεν απόφαση της κυβέρνησης «να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά 40 Δήμων» προκειμένου να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις μέσα στο Μάρτιο.


Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σημειώνοντας παράλληλα «την κληρονομήσαμε την κατάσταση».


Η κυβέρνηση θα φέρει προς συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών τη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης, ωστόσο δεν πρόκειται να υπάρξει ψηφοφορία, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.


Νέα βέλη κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την κοινοβουλευτική διαδικασία που δρομολογείται για την συμφωνία με τους εταίρους. Η άρνηση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή για κύρωση τη συμφωνία προσλαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά κοροϊδίας απέναντι στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και το Σύνταγμα της χώρας, υποστηρίζει η Χαρ.Τρικούπη, τονίζοντας πως οι πολίτες θα αντιληφθούν πολύ σύντομα «τα φούμαρα και το μπαλαμούτι επί της ουσίας».


Κατηγορηματικά απέρριψε να περάσουν σε χέρια ιδιωτών το νερό και η ενέργεια ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης. Όπως είπε, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ «δεν τα πειράζει κανείς», η ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα επανεξεταστεί, ενώ ανοιχτό άφησε το θέμα για τις Σκουριές. Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε και στο θέμα των τραπεζών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αλλαγή των διοικήσεων.


Στη διαβεβαίωση ότι, όταν αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο οι συλλογικές συμβάσεις θα είναι «πιο ισχυρές από τις ατομικές που υπογράφονται τώρα», προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.


Ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι η διαβούλευση «εξπρές» του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις» και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή. Το νομοσχέδιο αναμένεται να έχει δημοσιονομικό κόστος 200 εκατ. ευρώ.


Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης «μπορεί να εφαρμοστεί όλο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας πως πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή των όσων εξαγγέλθηκαν στη Θεσσαλονίκη. «Κακά τα ψέματα, από αυτό θα κριθούμε» είπε. Πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης παραμένει η «διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους», καθώς «μόνο με απομείωση θα γίνει βιώσιμο».


Ο καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Φράγκος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών.


Ανοδική αντίδραση, αν και σταδιακά υποχωρεί η αρχική δυναμική, καταγράφει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων έχασε 8,42%. Οι επενδυτές φαίνεται αποτιμούν θετικά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι θα παρουσιάσει φάκελο μεταρρυθμίσεων στο προσεχές Eurogroup, αλλά και ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τη δόση του ΔΝΤ ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Στην περιοχή των 860 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος.


Πολύωρη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο τόσο τις εξελίξεις γύρω από τα ελληνοτουρκικά μετά την απόσυρση της τουρκικής ΝΟΤΑΜ, όσο και θέματα του υπουργείου Άμυνας που αφορούν «υποθέσεις διαφθοράς».


Με τον Ιωάννη Καπελέρη, πρώην ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, στο βήμα του μάρτυρα άνοιξε η «αυλαία» του Ειδικού Δικαστηρίου για τους χειρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ως προς τη λίστα Λαγκάρντ σήμερα, Τρίτη.


Απλήρωτοι έχουν μείνει χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που έπρεπε να είχαν πληρωθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με καταγγελία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).


Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή του κόμματος Χρήστου Παππά με περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, στις 29 Μαρτίου, εισηγούνται στο Συμβούλιο Εφετών οι αρμόδιοι εισαγγελείς.