"Αν είναι κάτι που  πραγματικά είναι σύμφωνο με τις αρχές μας θα το ψηφίσουμε. Εγώ δεν έχω κανένα ενδοιασμό να ψηφίσω μία τέτοια πρόταση νόμου".


Αυτό δήλωσε στο radio1d.gr και στην εκπομπή 'Πρωινές κουβέντες' με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου η Σταυρούλα Ξουλίδου, βουλευτίνα των ΑΝΕΛ. Αυτή η δήλωση αφορά στην πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

"Εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες ό,τι λέμε ισχύει για πάντα" υποστήριξε η κ.Ξουλίδου για τις 'κόκκινες γραμμές' του κόμματός της και πρόσθεσε πως τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωρίζουν πως "ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ έχουμε τους δικούς μας όρους ώστε να συνεργαστούμε ομαλά και να βγάλουμε πραγματικά μεγάλα θέματα στην επιφάνεια".

"Έγινε πραγματικά πολύ άγρια διαπραγμάτευση για να πετύχουμε αυτά που πετύχαμε" υποστήριξε η Σταυρούλα Ξουλίδου όμως επεσήμανε ότι "τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα ξεκινάει η πραγματοποίηση όσων υποσχεθήκαμε στον κόσμο".

Στη συνέχεια η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ως προς τη θέση των ΑΝΕΛ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως "ποτέ δεν θα είναι οι ΑΝΕΛ μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ".

Τέλος η κ.Ξουλίδου ερωτηθείσα για τυχόν μελανά σημεία στην πολιτική που ασκεί μέχρι τώρα η κυβέρνηση, αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις και είπε "πραγματικά περίμενα να ακούσω κάτι διαφορετικό από τον υπουργό Οικονομικών" ενώ κατέληξε "για μένα δεν είναι δίκαιο όταν λίγους μήνες πριν φωνάζαμε κατά των ιδιωτικοποιήσεων έτσι αβλεπεί να λέμε ναι ότι θα συνεχιστούν ή έστω ότι δεν θα τις επανεξετάσουμε".