efimerides_03.jpg

Με μια ματιά τα σημερινά (Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Επιδημία» οι απάτες με δήθεν τροχαία
Σύμφωνα με την εφημερίδα, διεξάγεται καλοστημένη απάτη ως εξής: “Ένας τηλεφωνικός κατάλογος και ένα καλοστημένο σχέδιο, που στηρίζεται στο στοιχείο του αιφνιδιασμού και σε ανύπαρκτα τροχαία ατυχήματα, είναι τα βασικά στοιχεία απάτης που έχει «στηθεί» τους τελευταίους μήνες με... έδρα τη γειτονική Βουλγαρία, ενώ τα θύματα, κυρίως ηλικιωμένα άτομα, εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη! Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα, σε ένα μόνον 24ωρο, καταγράφηκαν έξι απόπειρες τέλεσης της συγκεκριμένης απάτης”.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κίνηση Καραμανλή
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, στην πρόσφατη συνάντηση Καραμανλή – Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός διαφώνησε με την τακτική που ακολουθεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση του Αλέξη Τσίπρα και με τη θεωρία της “αριστερής παρένθεσης”.
ΕΘΝΟΣ: Αμνηστία αν δηλωθεί το "μαύρο χρήμα"
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, “απαλλαγή από τις ποινικές διώξεις και φυλακίσεις, καθώς και από τα μεγάλα χρηματικά πρόστιμα, για όσους δηλώσουν το «μαύρο χρήμα» και καταβάλουν τους αναλογούντες φόρους, σχεδιάζει η κυβέρνηση με στόχο να εισρεύσει «ζεστό χρήμα»”...
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Άγιος Παΐσιος: "Οι Έλληνες θα πεινάσουν"
Προφητεία του αγίου δημοσιεύει η εφημερίδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τέλος οι εξετάσεις, ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς
“Τέλος οι εξετάσεις ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα παρουσιάσει σε πολυνομοσχέδιο εντός των επόμενων εβδομάδων τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις”, επισημαίνει η εφημερίδα.
ΕΣΤΙΑ: Διεθνής περίγελως έγινε η Ελλάς
Η ΑΥΓΗ: Ασπίδα προστασίας στα θύματα του Μνημονίου
Η εφημερίδα αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με την οποία “την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθενται για ψήφιση στη Βουλή τέσσερα νομοσχέδια που στοχεύουν στην άρση συνεπειών της μνημονιακής πολιτικής και την ακύρωση ορισμένων από τις "μαύρες" σελίδες αυτής της πολιτικής τα τελευταία χρόνια”.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Σαββατοκύριακο: Μετωπική με τους ολιγάρχες
Σύμφωνα με την εφημερίδα “το Μαξίμου κατέχει στοιχεία για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστούν οι μεγάλοι όμιλοι ΜΜΕ και δηλώνει αποφασισμένο να τα διεκδικήσει. Ταυτόχρονα ξεκινά «σαφάρι» συγκέντρωσης δισεκατομμυρίων από 3.500 μεγαλοοφειλέτες που μέχρι σήμερα ήταν στο απυρόβλητο”.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εξαγγελίες κομματικών ισορροπιών
“Απευθυνόμενος κυρίως στο εσωκομματικό ακροατήριο, έπειτα από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την περασμένη Τετάρτη και ενόψει της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και αύριο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χθες στο υπουργικό συμβούλιο τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης”, επισημαίνει η εφημερίδα.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Έρχονται τα πρώτα πέντε νομοσχέδια
Στις εξαγγελίες Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, αναφέρεται η εφημερίδα.
Ο ΛΟΓΟΣ: Μπαράζ νομοσχεδίων
Για τα νομοσχέδια που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός “μιλά” στο πρώτο της θέμα η εφημερίδα.
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Νέες εκλογές για 3ο μνημόνιο
Σύμφωνα με την εφημερίδα “«Φούντωσαν» τις τελευταίες μέρες τα σενάρια περί σχεδίου της κυβέρνησης για προσφυγή και πάλι στις κάλπες τον Ιούνιο προκειμένου ο λαός να «εγκρίνει» τη νέα συμφωνία (μνημόνιο 3) με τους δανειστές. Παράλληλα ο  πρωθυπουργός,  Αλέξης Τσίπρας, έχει ξεκινήσει μαραθώνιο μυστικών διαπραγματεύσεων με τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας για να καλύψει με διμερή διακρατικά δάνεια τις άμεσες ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου”.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: "Προχώρα" λέει το 73% στον Τσίπρα
H εφημερίδα δημοσιεύει το πρώτο γκάλοπ μετά τη συμφωνία, το οποίο δείχνει: “7 στους 10 τάσσονται υπέρ του νέου προγράμματος, ενώ θετικά αξιολογεί τον πρωθυπουργό το 81% και την κυβέρνησή του το 76%”.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στη νέα συμφωνία καμία ανοχή, κατάργηση μνημονίων και αντιλαϊκών νόμων
Στα χθεσινά συλλαλητήρια κατά της νέας συμφωνίας, που οργάνωσε το ΚΚΕ, αναφέρεται η αστυνομία και τονίζει: “Χιλιάδες λαού απ' όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, διαδήλωσαν ενάντια στη νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης με την ΕΕ. Απαίτησαν κατάργηση μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων και δανειακής σύμβασης, την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων και του λαού, τη διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών”.
ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Νέα συγκυβέρνηση με πατέντα Μέρκελ
Η εφημερίδα κάνει λόγο για “σχέδιο Καραμανλή” που αφορά τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: Στο κρεβάτι του Προκρούστη
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή.
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Από εκρηκτικά του Μεγάλου Πολέμου θεραπεία για το διαβήτη
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “χημική ουσία, η οποία είχε… αδυνατίσει μυστηριωδώς εργαζόμενους σε εργοστάσια κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, μπορεί να θεραπεύσει το διαβήτη σύμφωνα με επιστήμονες του κορυφαίου πανεπιστημίου Γέιλ”. Να δώσουμε και μια συμβουλή, στην εφημερίδα, επειδή ξέρουμε ότι οι άνθρωποί της μας διαβάζουν: Γνωρίζουμε πως αυτά που δημοσιεύει τα αντλεί από γνωστά ιατρικά site του εξωτερικού. Στην πλειοψηφία τους, όμως, αφορούν θεραπείες που βρίσκονται στο πρώτο πειραματικό στάδιο, που, για να ολοκληρωθούν και να πάρουν άδεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μπορεί να χρειαστούν και μία δεκαετία. Και για να βγουν στην παραγωγή, άλλα τόσα χρόνια. Σκεφτείτε, λοιπόν, την αγωνία του πάσχοντος, όταν διαβάζει πως η θεραπεία για την ασθένειά του βρέθηκε, αλλά δεν την βλέπει –κι υπάρχει πιθανότητα να μην την δει ποτέ… Καλά κάνετε και τα δημοσιεύετε, αλλά η ανάδειξή της σε πρώτα θέματα, προσωπικά πιστεύουμε ότι δεν βοηθά τον άνθρωπο που πάσχει. 
ESPRESSO Weekend: Ζιγκολό βορείων προαστίων
Η εφημερίδα φιλοξενεί την ιστορία του Giorgio, πρώην αθλητή του μοντέρνου πεντάθλου που πουλάει το κορμί του στις κυρίες.
KONTRA NEWS: Θα πνίξουμε τους Έλληνες για να τους γονατίσουμε!
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αυτό αποκάλυψε Γερμανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
PRESS TIME: Η πείνα θερίζει τα παιδιά στα σχολεία της Αθήνας
Καταγγελίες εκπαιδευτικών φιλοξενεί η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΓΟΡΑ: Τελεσίγραφο Ντράγκι για τη ρευστοτητα
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε νέα παγίδα η χώρα
Η ΑΞΙΑ: Εκλογές μέχρι τον Ιούνιο
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πρώτα δείγματα γραφής
ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Plan B της Ευρώπης: Ιδού η Λέσχη των Παρισίων.