Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου και του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Αντώνη Σαμαρά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.


Στο εσωκομματικό ακροατήριο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρεται από το μεσημέρι του Σαββάτου η συζήτηση και η αγωνία για τις εξελίξεις που δρομολογεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένας έκτακτος φόρος στους έχοντες, από ένα όριο εισοδήματος και πάνω, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του. Ακόμη είπε ότι το αφορόλογητο των 12.000 θα επανέλθει σταδιακά μετά τον Ιούνιο και δεν απέκλεισε αύξηση του ΦΠΑ στα τσιγάρα, τα ποτά και τα τυχερά παιχνίδια.


Η δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή της 13ης σύνταξης, ως Δώρο Χριστουγέννων, θα τηρηθεί, δήλωσε ο Δ.Στρατούλης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Είπε ακόμη πως το χρέος «δεν θα πληρωθεί στο απόλυτο», απέκλεισε μειώσεις στις επικουρικές, επανέλαβε ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα καταργηθεί, δεν απέκλεισε ενοποιήσεις Ταμείων, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η συμφωνία δεν χρειάζεται να περάσει από τη Βουλή.


«Αυτό που περιμέναμε να ακούσουμε από τον Πρωθυπουργό, δεν το ακούσαμε τελικά: Ότι η παράταση της συμφωνίας, θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο.


Επίθεση κατά του κ. Τσίπρα εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας έκανε και πάλι «επίδειξη τζάμπα μαγκιάς» και ότι δεν είπε τίποτα για την κύρωση από τη Βουλή της παράτασης της δανειακής σύμβασης.


Την θεσμοθέτηση θητείας για τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του απελθόντος αρχηγού ΓΕΑ πτεράρχου Ευάγγελου Τουρνά στον αντιπτέραρχο Χρήστο Βαϊτση, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων.


Η Πορτογαλία θα αποπληρώσει τον Μάρτιο εκ των προτέρων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έξι εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο των δανείων που της χορηγήθηκαν από το 2011 στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.