«Ο συγγενής σας μπήκε στο νοσοκομείο. Πρέπει να καταβάλετε αμέσως ένα μεγάλο ποσόν, το οποίο θα πάρετε, αργότερα, από το ασφαλιστικό του ταμείο»…


Αυτά έλεγε, κυρίως σε ηλικιωμένους, 53χρονος Έλληνας και κατάφερνε να καρπώνεται διάφορα ποσά. Αιφνιδίαζε τα θύματά του τηλεφωνώντας στα σπίτια τους, έλεγε ότι ήταν νοσοκομειακός γιατρός και τα έπειθε…

Ο 53χρονος συνελήφθη, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί του. Εναντίον τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «σύστασης συμμορίας» και  «απάτης».

Μάλιστα, η σπείρα, εκτός από μετρητά έπαιρνε και… τιμαλφή! Έλεγαν ότι τα χρήματα θα πήγαιναν για την αγορά των απαιτούμενων υλικών (γάζες, γύψοι, πατερίτσες, ράμματα) επειδή, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας, τα υλικά αυτά δεν υπήρχαν, δήθεν, στο νοσοκομείο!

Το ξήλωμα της σπείρας άρχισε με τη σύλληψη του 53χρονου έξω από το σπίτι 51χρονης στην Τριανδρία. Περίμενε από τη γυναίκα να του δώσει 7.000 ευρώ, που είχε ζητήσει, λέγοντάς της ψέματα πως ο γιος της είχε τραυματιστεί σε τροχαίο. Η γυναίκα, όμως, πηγαίνοντας στην τράπεζα να κάνει ανάληψη, είδε το γιο της, σώο και υγιή σε δρόμο της Τριανδρίας!

Σύμφωνα με την αστυνομία, με τον ίδιο τρόπο, η σπείρα είχε πάρει, από άλλες δύο ηλικιωμένες γυναίκες, 8.800 ευρώ.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της σπείρας.