Τους μαθητές από 6 χώρες υποδέχτηκε το 4ο Γ.Ε.Λ. Σταυρούπολης χθες Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015, στις 9 το πρωί. 


Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Comenius-AIMS (Alternatives for Innovative Math Study) με το οποίο μαθητές και καθηγητές προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση των μαθηματικών με τα παιδιά και κυρίως εκείνα που έχουν χαμηλές επιδόσεις στο μάθημα των μαθηματικών. Προς αυτό το σκοπό επιστρατεύουν ειδικά παιδαγωγικά εργαλεία, ενώ αντλούν έμπνευση από την ίδια την καθημερινότητα αποδεικνύοντας ότι τα μαθηματικά δεν είναι απλά αριθμοί αλλά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.



Πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες, μαθητές και καθηγητές από τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ολλανδία θα επισκεφθούν τη Βεργίνα και θα περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ώστε να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας μας, αλλά και να διαπιστώσουν ότι πολλά «σημεία» έχουν, πέρα από ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, και…. μαθηματικό. Το τελευταίο θα φροντίσουν να το αποδείξουν τα παιδιά και οι καθηγητές του 4ου Γ.Ε.Λ. Σταυρούπολης που μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, όπως το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, θα προσπαθήσουν να κάνουν εμφανές στους φίλους τους από τις άλλες χώρες ότι τα μαθηματικά κρύβονται… παντού.



Οικοδέσποινα της συνάντησης  ήταν η διευθύντρια του σχολείου κ. Αναστασία Σιβρή, η οποία μαζί με τους καθηγητές του σχολείου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο από ήχους, χορό και τραγούδι ενώ παράλληλα κάποια παιδιά ήταν ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές. Το Δήμο Παύλου Μελά εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ο οποίος και χαιρέτισε την εκδήλωση. Το παρόν έδωσε και ο κ. Στάθης Αναστασιάδης Προϊστάμενος Διεύθυνσης Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Καθημερινότητας των Κοινωνικών Ομάδων.