Χρόνια είχε να πραγματοποιήσει τέτοια συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη η Νέα Δημοκρατία. Τελικά, η λύση του Συνεδριακού Κέντρου Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ αποδείχτηκε... λάθος, αφού πάρα πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν από έξω κι άκουγαν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τα... μεγάφωνα! 


Η αίθουσα (και τα τρία κλίτη της) γέμισε ασφυκτικά, είχε όρθιους στο πίσω μέρος και στο πλάι -νεολαίους της ΟΝΝΕΔ που, με σημαίες και συνθήματα, έδιναν τον παλμό), ήταν γεμάτο το φουαγιά κι είχε πολύ κόσμο στα σκαλιά του Συνεδριακού.

Κι επειδή ο όγκος του κόσμου, τα τελευταία χρόνια σε κάποιους δεν "λέει" κάτι, αυτό που είναι ακόμη πιο σημαντικό ήταν η συσπείρωση των στελεχών της παράταξης, αλλά και του κόσμου: Ήταν εκεί όλοι -και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερη χειραψία.

Ήταν εκεί, στην πρώτη σειρά, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σαμαράς και Καραμανλής είχαν το πρώτο τετ α τετ, μετά από έναν χρόνο.

Ως... ανταπόδοση, ο κ. Σαμαράς πριν την ομιλία του παρουσίασε βίντεο με ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και μια δική του δήλωση, για τα εθνικά θέματα και μόλις αυτό τελείωσε είπε: "Δε θα αφήσω το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή να σβήσει"! 

Στην ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, για τις διφορούμενες θέσεις που εκφράζουν στελέχη του για την οικονομία, αλλά και για τις θέσεις του για τα εθνικά θέματα. 

Μάλιστα, είχε ατζέντα Θεσσαλονίκης: Μίλησε για μια σειρά από έργα που γίνονται ή έχουν σχεδιαστεί να γίνουν στη Θεσσαλονίκη (λιμάνι, αεροδρόμιο, ζώνη καινοτομίας, μετρό, προαστιακός, αναβάθμιση υποδομών Παιδείας, δεύτερο κανάλι ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη κτλ.) και έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα.



Για τα "δυο μεγάλα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ" ("έλεγε ότι θα μειώσει τους φόρους και αποδεικνύεται ότι θα τους αυξήσει" και "θα καταργήσουν λένε τον ΕΝΦΙΑ") απάντησε ότι η Νέα Δημοκρατία μειώνει τον ΦΠΑ και θα μειώνει κάθε χρόνο τον ΕΝΦΙΑ και στο τέλος της τετραετίας θα αποδοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, ότι θα έρθουν φοροελαφρύνσεις για επιχειρήσεις (10% μείωση σε βάθος τετραετίας για επιχειρήσεις), ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μητέρα ("δεν έπρεπε να την έχουμε καταργήσει", είπε), αποποινικοποίηση χρεών προς τον ΟΑΕΕ, επιστροφή, σε βάθος διετίας, των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Και ξεκαθάρισε: "Όχι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όχι άλλες αυξήσεις φόρων"!

Έσυρε τα... εξ αμάξης στον ΣΥΡΙΖΑ ("τζούφιος παλικαρισμός", "με τέτοια αλαζονεία που έχουν φανταστείτε τι θα κάνουνε αν κυβερνήσουν κιόλας") και ζήτησε η Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτο κόμμα: "Όποιο κι αν είναι το κομματικό παρελθόν κάθε Έλληνα, τον καλώ να σκεφτεί μπροστά στην κάλπη αν θέλει μια Ελλάδα όρθια κι όχι τριτοκοσμικές χίμαιρες, αν θέλει κυβερνητική σταθερότητα ή ακυβερνησία", τόνισε.