Τα όσα συνέβησαν στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κυριαρχούν στις πρώτες σελίδες των σημερινών (Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015) εφημερίδων.

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανοιχτή ρήξη για χρέος και τρόικα

Σύμφωνα με την εφημερίδα η κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης, τόσο με την Ε.Ε., όσο και με τους δανειστές. Μιλά για "εικόνα μεγάλης απόστασης, που δύσκολα καλύπτεται".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πωλείται η BMW του Βενιζέλου

Η εφημερίδα εξιστορεί το πώς ήρθε στην Ελλάδα το πανάκριβο (αξίας 700.000 ευρώ) θωρακισμένο όχημα στη χώρα και επισημαίνει ότι δεν το θέλει κανείς υπουργός.

ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου: Μετωπική με το...καλημέρα

"Σκηνικό «ρήξης» και διάσταση απόψεων αποτυπώθηκε στο τετ α τετ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο οποίο καταγράφηκαν οι προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την εφαρμογή του ισχύοντος προγράμματος", τονίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγιορείτης γέροντας: "Έρχονται συμφορές".

Η εφημερίδα αναφέρεται σε "προφητεία" του γέροντα Γεώργιου του Καυσοκαλυβιώτη, που ειπώθηκε το 2011.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σκηνικό ρήξης με Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η δημόσια απόρριψη της τρόικας και του Μνημονίου ως πρόγραμμα σταθεροποίησης από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, πυροδότησε χθες το σκηνικό ρήξης με την Ε.Ε. την ώρα που ο παρακαθήμενός του πρόεδρος του Eurogroup, κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσπαθούσε να εμφανιστεί ήρεμος και συναινετικός". Μιλά για σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη, την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, κ. Νάντια Βαλαβάνη, τον υπουργό Οικονομίας, κ. Γιώργο Σταθάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπου, όπως επισημαίνει "υπήρξαν παράλογοι μονόλογοι".

ΕΣΤΙΑ: Ταύροι εν υαλοπωλείω!

Στα όσα έγιναν μεταξύ Ντάισελμπλουμ και Βαρουφάκη αναφέρεται η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: Ούτε βήμα πίσω

"Οι προκάτοχοί μου μόλις ανέλαβαν έκαναν τούμπα. Εγώ σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω". Η φράση με την οποία υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τον πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συμπυκνώνει τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Σαββατοκύριακο): Ναι στην Ευρώπη χωρίς τρόικα

Χωρίς κείμενο, αλλά μόνον με τη σχετική φωτογραφία, η εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση Ντάισελμπλουμ - Βαρουφάκη.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Ευρωζώνη λέει όχι στο σχέδιο Τσίπρα

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, "απορριπτική είναι η στάση της Ευρωζώνης έναντι του σχεδίου που παρουσιάζει η κυβέρνηση Τσίπρα ως «επόμενη ημέρα» στις σχέσεις της Ελλάδας μαζί της, όπως κατέστησαν σαφές τα αποτελέσματα των χθεσινών συνομιλιών του κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα και οι δηλώσεις που έγιναν στο Βερολίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σε τροχιά σύγκρουσης

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι επικρατεί "χάος ανάμεσα σε Eurogroup και κυβέρνηση".

Ο ΛΟΓΟΣ: Σκηνικό ρήξης

Στη συνάντηση με τον Ντάισελμπλουμ αναφέρεται η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Δύο βόμβες από Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. στον Τσίπρα

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη" κι επισημαίνει ότι "το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε νέο πακέτο στήριξης". Αναφέρει ποιες παραχωρήσεις μπορούν να γίνουν στην Αθήνα και δίνει τα "έξι σημεία που αλλάζουν το τοπίο στη διαπραγμάτευση".

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Στο σκαμνί πολιτικοί και επιχειρηματίες

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "φάκελοι – φωτιά με «βαριά» ονόματα – και από την  λίστα Λαγκάρντ – στα χέρια του υπουργού Διαφάνειας,  Παναγιώτη Νικολούδη. Στο στόχαστρο μπαίνουν χρηματιστηριακές εταιρείες, ΜΜΕ και ιδρύματα με κατηγορίες για  φοροδιαφυγή και δάνεια – μαϊμού", επισημαίνει.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο λαός ματώνει για "μεταρρυθμίσεις", "ανταγωνιστικότητα"- "πλεονάσματα"

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, "στη συνάντηση χτες του προέδρου του Γιούρογκρουπ, Γ. Ντάισελμπλουμ, με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, και τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, επιβεβαιώθηκε η προσήλωση της νέας κυβέρνησης στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, στα πρωτογενή πλεονάσματα και τις αναδιαρθρώσεις". Φιλοξενεί σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στο οποίο τονίζεται: «Ο λαός θα συνεχίζει να ματώνει, ανεξάρτητα αν η κυβέρνηση αυτά θα τα συζητήσει με τους επικεφαλής της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ ή με τους υπαλλήλους τους».

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Μάχες διαδοχής στα συντρίμμια

Η εφημερίδα αναφέρεται στα εσωκομματικά Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΝΕΑ: ΣΥΡΙΖΑ: το κόκκινο πιόνι στη σκακιέρα της Ευρώπης

"Τα λευκά παίζουν πρώτα. Είναι ο πρώτος κανόνας που μαθαίνει κανείς στο σκάκι. Στη σκακιέρα της ευρωζώνης ένα πιόνι κινείται κόντρα στους κανόνες", λέει η εφημερίδα και προσθέτει: "Οι Γερμανοί αγριεύουν, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί θέλουν να βοηθήσουν, και οι «θεσμικοί» της ΕΕ αναλαμβάνουν να επαναφέρουν την κυβέρνηση Τσίπρα σε ευρωπαϊκή τροχιά".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επανάσταση DNΑ με φάρμακα ακριβείας

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες πρότειναν την ανάλυση των γενετικών πληροφοριών από 1 εκατομμύρια(σ.σ. ένα εκατομμύριΑ; Α;) Αμερικανούς εθελοντές, ως μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας για την κατανόηση ασθενειών και την ανάπτυξη φαρμάκων που στοχεύουν στην γενετική σύσταση ενός ατόμου", τα οποία, όπως λέει, ο Μπαράκ Ομπάμα τα ονόμασε «φάρμακα ακριβείας».

ESPRESSO: Ιστορίες με Ανδρέα και Μιμή

Η εφημερίδα θυμήθηκε τα νυχτοπερπατήματα του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, με τη Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου, σε μπουζουκομάγαζα της εποχής.

Karfitsa Η κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης

Η εφημερίδα αναφέρεται στους Θεσσαλονικείς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Kontranews: Σκότωσε την τρόικα ο Αλέξης, έχουμε πόλεμο

"Θα νικήσουμε, γιατί έχουμε δίκιο", προσθέτει η εφημερίδα.

Press time: Τι θέλουμε τώρα από σένα Αλέξη για τη ζωή μας

Η εφημερίδα επισημαίνει πως "άνεργοι, δανειολήπτες, επιχειρηματίες ζητούν την ελπίδα".