Αγόραζε ηλεκτρικά είδη μέσω Ίντερνετ, χρησιμοποιώντας στοιχεία πιστωτικών καρτών που είχε υποκλέψει από το Διαδίκτυο.


Ο λόγος για 25χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χθες, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, την ώρα που παραλάμβανε δέμα, από υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, στην περιοχή της Θέρμης, με την… τελευταία του αγορά!

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, ο 25χρονος, μαζί με συνομήλικό του, από τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν υποκλέψει τα στοιχεία πιστωτικών καρτών ανυποψίαστων καταναλωτών κι αγόραζαν διάφορα ηλεκτρονικά είδη (κυρίως φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές), με σκοπό να τα μεταπουλήσουν σε πολύ καλή τιμή! Συνολικά «αγόρασαν» είδη αξίας 3.300 ευρώ. 
Στα σπίτια τους, στη Χαλκιδική, βρέθηκαν πέντε λάπτοπ, τρία κινητά τηλέφωνα, ένα πλέι στέισον 4 και διάφορα παρελκόμενα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Απάτης κατ’ εξακολούθηση», της «Πλαστογραφίας», της «Ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης», της «Απλής συνέργειας σε απάτη» και της  του Νόμου «Περί προσωπικών δεδομένων».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους .