Την εκτίμηση ότι το Ποτάμι θα κάνει ό,τι περνάει από τις δυνάμεις του προκειμένου να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και να μην χρειαστεί να στηθούν κάλπες για δεύτερη φορά, εξέφρασε σήμερα, Τρίτη, ο
υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Σπύρος Λυκούδης. Προϋπόθεση πάντως για να μπορέσει το κόμμα του να παίξει καθοριστικό ρόλο ρυθμιστή είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, να συγκεντρώσει το Ποτάμι την απαραίτητη δύναμη στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Λυκούδης στράφηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στην αναζήτηση συμμαχιών, ούτως ώστε την επομένη των εκλογών, και στην περίπτωση που δεν λάβει την αυτοδυναμία, να είναι σε θέση να βρει τις απαραίτητες λύσεις.

Αναφορικά με τη διαφορετική προέλευση στελεχών στο Ποτάμι, ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα και δεν εγκυμονεί κινδύνους, αλλά αντιθέτως «δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ουσιαστικότερες και αποτελεσματικότερες συνεννοήσεις». Σε αυτό το πλαίσιο, ο υποψήφιος βουλευτής έστρεψε εκ νέου τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι κακώς κατηγορεί το Ποτάμι περισσότερο από όλα τα κόμματα για τη διαφορετική προέλευση των στελεχών του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα, το οποίο διαθέτει στις τάξεις του από παραδοσιακούς κομμουνιστές και κλασικούς κεντρώους, μέχρι συντηρητικούς ανθρώπους», υπογράμμισε και επισήμανε ότι με αυτή την μορφή, θα έπρεπε να έχει ένα κόμμα εθνικής ενότητας.

Τέλος, ο κ. Λυκούδης υποστήριξε ότι η σημερινή ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που δημιουργήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια και κάλυπτε τις ευαισθησίες των στελεχών του με διαφορετικούς τρόπους.