Ο 20χρονος Αφγανός οδηγός και ο 27χρονος συνεργός του, προσπάθησαν να περάσουν ομοεθνείς τους από τα σύνορα, αλλά συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας.>>>
Τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, κλιμάκιο της Ασφάλειας Κιλκίς επιχείρησε να ελέγξει όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Ωστόσο ο οδηγός πάτησε γκάζι και προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, κατευθυνόμενος προς τη Θεσσαλονίκη. Τότε ξεκίνησε καταδίωξη και με τη συνδρομή ανδρών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου ο 20χρονος οδηγός και ο 27χρονος συνοδηγός επιχείρησαν ασκώντας βία να διαφύγουν την σύλληψη, ωστόσο τελικώς ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Όπως διαπιστώθηκε ο 20χρονος οδηγός, χρησιμοποιώντας το όχημα ιδιοκτησίας ομοεθνή του, μετέφερε επιπλέον 4 ομοεθνείς του, εκ των οποίων οι 2 παραβίαζαν τους όρους διαμονής, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδο τους από την χώρα.
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 20χρονου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.