Τα επίμαχα ιατρικά ταμπού και οι αποκρυσταλλωμένοι ιατρικοί μύθοι θα βρεθούν στο επίκεντρο της Ημερίδας, με τίτλο «Ιατρικά Taboo & Μύθοι: The Day of UnSPEAKable Medical Truth».


Την ημερίδα παρουσιάζουν φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και μέλη της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. Θεσσαλονίκης, με έδρα το Α.Π.Θ.

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 και ώρες 17:30 με 20.30, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

«Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί θα δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ιατρικά ερωτήματα που μας απασχολούν όλους, αλλά διστάζουμε ή δε ξέρουμε ότι πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικούς» υποστηρίζουν οι διοργανωτές.

Συγκεκριμένα, ο Senior Advisor Health Reform του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Καθηγητής Wim Van Lerberghe, μαζί με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), Παύλο Θεοδωράκη, θα εστιάσουν σε ιατροκοινωνικά ζητήματα σχετικά με την ΠΦΥ στο δυσχερές περιβάλλον της κρίσης.

Στα ταμπού και τους μύθους που αφορούν στην έκτρωση, το χάπι της επόμενης μέρας και την αντισύλληψη θα αναφερθεί ο Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Α.Π.Θ., Θεόδωρος Αγοραστός. Για τους μύθους και τις αντιπαραθέσεις για την έννοια και την αιτιοπαθογένεση των ψυχικών νόσων θα εισηγηθεί ο Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής του Α.Π.Θ., Κωνσταντίνος Φουντουλάκης, ενώ για τον εγκεφαλικό θάνατο και τις μεταμοσχεύσεις θα μιλήσει ο Αν. Καθηγητής Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής του Α.Π.Θ., Θεόδωρος Δαρδαβέσης. Ο Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Α.Π.Θ., Λουκάς Αθανασιάδης θα αναφερθεί στη σεξουαλικότητα και στα σχετικά, ιδιαίτερα προβλήματα που ανακύπτουν, ενώ η Καθηγήτρια Πλαστικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ., Ευτέρπη Δεμίρη θα μιλήσει για επίμαχα ζητήματα στις επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής.

Τέλος, η Αν. Καθηγήτρια Μικροβιολογίας του Α.Π.Θ., Μαρία Εξηντάρη θα αναφερθεί στου μύθους που επικρατούν για τα εμβόλια, ενώ η Καθηγήτρια Φαρμακολογίας του Α.Π.Θ., Μαρία Μυρωνίδου θα απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα χορηγηθεί πιστοποίηση παρακολούθησης.