Και απεργία δίψας άρχισε από το πρωί ο Νίκος Ρωμανός, όπως δήλωσε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης. Λόγω της σωματικής καταβολής του δεν έχει ο ίδιος τη δύναμη να γράψει κείμενο, και μου ζήτησε να μεταφέρω το μήνυμά του, ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.


Σημείωσε ότι ο Ν. Ρωμανός από το πρωί δεν έχει λάβει κανένα υγρό και συνεχίζει να μην δέχεται ορό, ενώ η κατάσταση της υγείας του έχει πλέον άμεσο κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο.

Η πολιτεία οφείλει να δώσει τη λύση που υπάρχει, κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, επί της τροπολογίας για τον Ν. Ρωμανό.

Ανοιχτός να προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές μέχρι τις 12 το μεσημέρι, που θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία την οποία  ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της τροπολογίας που αφορά τον Νίκο Ρωμανό και δίνει τη δυνατότητα σε φυλακισμένους  να παρακολουθούν  εξ αποστάσεως μαθήματα,  δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Η τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης είχε δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης ενώ την επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεση ρητή νομοθετική λύση στην  υπόθεση του Νίκου Ρωμανού είχε επισημάνει και το ΠΑΣΟΚ.

Βουλευτές όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων έκαναν έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσαφηνίσει πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να αποκλείει οποιαδήποτε παρερμηνεία  και να διασφαλίζει ότι το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης με βραχιολάκι θα εφαρμοστεί στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού.
 
Είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι κατατέθηκαν πέντε παρεμφερείς τροπολογίες και προτάσεις με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή ενόψει της κρισιμότητας της κατάστασης του Νίκου Ρωμανού.

«Κανείς δεν θέλει να πάθει τίποτα κανένας άνθρωπος ιδιαίτερα ο νεαρός κρατούμενος» τόνισε ο κ. Αθανασίου, ο οποίος πρόσθεσε: «Θέλει μελέτη το ζήτημα. Θα μελετήσω τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, δεν έχω καμία αντίρρηση. Μέχρι αύριο έχουμε το περιθώριο να τις συζητήσουμε».
 
«Πιστεύω ότι την τελευταία στιγμή η πολιτεία θα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της.  Αν αρχίσει την απεργία δίψας σε ένα- δύο 24ώρα οι βλάβες στον Ρωμανό θα είναι μόνιμες. Δεν το θέλει κανένας αυτό» δήλωσε ο δικηγόρος του νεαρού, Φρ. Ραγκούσης.