Το ΄χει στο αίμα του ο ΠΑΟΚ, να πρέπει να παίζει με την πλάτη στον τοίχο, στην Ευρώπη, για να παίρνει αυτό που θέλει... Με μια θαυμάσια εμφάνιση, αλλά και τύχη, που βοηθά τους τολμηρούς, η αρμάδα του Αναστασιάδη λίγο έλειψε να αλώσει τη Φλωρεντία!


Μπορεί ο Δικέφαλος να μπήκε μουδιασμένος, να λαχτάρησε ως το 15', μετά, όμως, έκανε κι αυτός παιχνίδι. Μάλιστα, κατέγραψε την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού, με τον Περέιρα.

Από εκεί κι έπειτα ανέλαβε ο... Γκόμεζ. Βγήκε οφσάιντ με όσους τρόπους μπορούσε, έχασε γκολ από κάθε απόσταση και γωνία και φθάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναγεννημένος ο ΠΑΟΚ, μπήκε πιο αποφασισμένα, πέρασε το διάστημα 45-50 και από εκεί κι έπειτα έπαιζε τη γάτα με το ποντίκι: Άφηνε τους Φλωρεντίνους να βγαίνουν μπροστά, αλλά τους χτυπούσε στην αντεπίθεση. Μάλιστα, στο 51', ο Αθανασιάδης σκόραρε, αλλά ο βοηθός είδε οφσάιντ και ακύρωσε το γκολ...

Έτσι, ενώ το χρονόμετρο έφθανε το 81', πέτυχε γκολ - χρυσάφι, χάρη στο τακουνάκι του Αθανασιάδη, το πείσμα του Γκολάσα και το καθαρό μυαλό του Μάρτενς. Ο πρώτος κι ο δεύτερος έπαιξαν πάνω στον ασβέστη κι ο τρίτος πλάσαρε από την άλλη πλευρά του τερματοφύλακα κι έγινε το 0-1.

Ήθελε 10' καθαρό μυαλό. Όμως μετά από υπερπροσπάθεια, είναι φυσικό να γίνει το λάθος. Ένα τέτοιο λάθος έστησε, στο 88', τη μπάλα μέσα στο ημικύκλιο και με φάουλ του Πασκουάλ, οι Ιταλοί ισοφάρισαν.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι Ιταλοί έχασαν ευκαιρίες να καθαρίσουν νωρίς το ματς. Μέσα στο παιχνίδι, όμως, παίζει και ο τερματοφύλακας (ο Γλύκος έσωσε τρία - τέσσερα) και ο κεντρικός αμυντικός (ο Τσιώλης "καθάρισε" άλλα τόσα). Είναι κρίμα που αναφέρουμε μόνον πέντε παίκτες, αφού η αλήθεια είναι ότι όλοι έδωσαν ό,τι μπορούσαν. Κι ο Κατσικάς κι ο Τζανδάρης κι ο Σαλπιγγίδης κι ο Βίτορ κι ο Κίτσιου, σχημάτισαν ένα απροσπέλαστο τείχος... Ο Μαντούρο έδωσε άλλη πνοή. Ο Σπυρόπουλος μάτωσε... Ο Τζαβέλας μπήκε με πάθος στις καθυστερήσεις λες και θα ΄παιζε ολόκληρο αγώνα...

Άλλος περισσότερα, άλλος λιγότερα, πάλεψαν και λίγο έλειψε να επιστρέψουν με τους τρεις βαθμούς. Κι έτσι όπως έγινε, όμως, ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε.



Μεγάλη ήταν η βοήθεια 2.000 ΠΑΟΚτσήδων που δεν τους ένοιαζε ούτε η βροχή, που έπεφτε με το... τουλούμι.

Πλέον η Φιορεντίνα πηγαίνει στη Γαλλία για να πάρει εκεί -οριστικά- την πρόκριση και ο ΠΑΟΚ σκοπεύει σε άλλη μία νίκη (που, όπως απέδειξε σήμερα, είναι στις δυνατότητές του).

Η ταυτότητα του αγώνα
ΓΚΟΛ : 81' Μάρτενς, 88' Πασκουάλ.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Κίτσιου,
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Νταλφεριέρ (Βέλγιο)
ΒΟΗΘΟΙ : Ντε Νεβ (Βέλγιο) – Μπλεγιέν (Βέλγιο)
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ : Ταταρουσάνου, Ροντρίγκεζ, Βάργκας (70′ Μπόρχα Βαλέρο), Πιζάρο, Κουδράδο, Κούρτιτς, Μπασάντα, Τόμοβιτς (86′ Μπαμπακάρ), Πασκουάλ, Λατσάρι (57′ Μαρίν), Γκόμεζ.
ΠΑΟΚ : Γλύκος, Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ, Σπυρόπουλος (90′ Τζαβέλλας), Τσανδάρης, Τζιόλης, Γκολάσα, Περέιρα (46′ Μαντούρο), Σαλπιγγίδης (71′ Μάρτενς), Αθανασιάδης.
Η βαθμολογία
PPts
 

Fiorentina

410
 

Guingamp

47
 

PAOK

44
 

Dinamo Minsk

41