Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.


Ο κ. Καλαφάτης παίρνει μέρος στις εργασίες της Επιτροπής Περιφερειών όπου συζητώνται θέματα που αφορούν και τη Θεσσαλονίκη. Ένα από αυτά, "η έξυπνη βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς", για την οποία ο επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Εντάξει" ανέβασε μια σύντομη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

"Μικρό διάλειμμα από τις εργασίες της Επιτροπής Περιφερειών στις Βρυξέλλες, όπου εξετάζονται, μεταξύ άλλων, θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα την Ελλάδα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη.

Ας θυμόμαστε όλοι τον όρο "έξυπνη βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς", τον οποίο θα ακούσουμε πολλές φορές στο κοντινό μέλλον. Αφορά τη δυνατότητα ενίσχυσης της ευρωπαϊκής συνεργασίας στην κατεύθυνση της ταχύτερης και πιο αποτελεσματικής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων, από Δήμους και Περιφέρειες, με στόχο την άμεση ωφέλεια των πολιτών στα όρια ευθύνης τους.

Αυτά προς ενημέρωση όσων πιστεύουν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με τα μέσα που διαθέτουν", ανάρτησε, ρίχνοντας το... καρφί του στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.