dimos_delta_fotopoulos_orkomosia_20140831_01.jpg
Πραγματοποιήθηκε χθες, στις 8.00 μ.μ., στο Πολιτισικό – ΣΥνεδριακό Κέντρο Σίνδου, η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Δέλτα, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

 

Παρόντες στην ορκωμοσία, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Σ. Αναστασιάδης και Θ. Καράογλου, οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου και Κορδελιού Ευόσμου Π. Σούλας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κ. Γιουτίκας και Β. Κανάκας, ο επίτιμος πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Σ. Μαγόπουλος, ο πρώην Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης, ο πρώην Δήμαρχος Χαλκηδόνας Γ. Μπίκος, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού καθηγητής Θ. Κουιμτζής, πλήθος δημοτικών συμβούλων και στελεχών της Αυτοδιοίκησης κ.ά.

Στον χαιρετισμό του ο κ.κ. Βαρνάβας, ως Μητροπολίτης αλλά και ως δημότης εγγεγραμμένος στο Δήμο Δέλτα, παρακάλεσε δημόσια τις παριστάμενες αρχές να δώσουν τέλος στην εγκατάλειψη της δυτικής Θεσσαλονίκης. «Ενώνω τη φωνή μου μαζί σας για να αρθεί η αδικία, γιατί το άδικο δεν ευλογείται, είπε μεταξύ άλλων».

dimos_delta_fotopoulos_orkomosia_20140831_02.jpg

Στη σύντομη πρώτη ομιλία του ως νέος Δήμαρχος Δέλτα, ο Μ. Φωτόπουλος δήλωσε συγκινημένος γιατί «μετά από έναν δωδεκαετή κύκλο πλούσιας δραστηριότητας και εμπειρίας στην αυτοδιοίκηση, στη Νομαρχία και στην Περιφέρεια, με αξίωσε ο Θεός να επιστρέφω στον τόπο μου ως Δήμαρχος», θέση «ύψιστης τιμής αλλά και τεράστιας ευθύνης», όπως είπε.

dimos_delta_fotopoulos_orkomosia_20140831_03.jpg

Δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης είπε ότι «για τη δική μας αντίληψη ο Δήμος Δέλτα δεν είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή. Αντιθέτως, είναι ένας αναξιοποίητος θησαυρός για τη Θεσσαλονίκη. Είναι κομμάτι αυτής της ιστορικής πόλης και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται! Πρώτα από εμάς και μετά από όλους τους άλλους. Σαν ίσος μεταξύ ίσων». Έφερε μάλιστα το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη Σίνδο ως παράδειγμα, λέγοντας ότι το θέμα μπαίνει πλέον στην κορυφή της ατζέντας, «όχι για λόγους τοπικιστικού εγωισμού, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει πραγματικά ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Γιατί αν πραγματικά θέλουμε τη μητροπολιτική Θεσσαλονίκη, οφείλουμε να σκεφτόμαστε, να μελετούμε, να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε έχοντας αντίληψη του φυσικού χώρου όπου πραγματικά ζουν οι σύγχρονοι κάτοικοι αυτής της πόλης, εκεί που δημιουργούνται τα προβλήματα και αναπτύσσονται οι προοπτικές, δηλαδή από τη Χαλάστρα και το Καλοχώρι μέχρι την Επανωμή και τη Νέα Μηχανιώνα, το Χορτιάτη και το Φίλυρο».