Kαλλιεργήσιμη -κυρίως με ελιές- γη καθώς και δασική και χορτολιβαδικη έκταση έκαψε η μεγαλύτερη πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού, που εκδηλώθηκε χθες στην Κίσσαμο Χανίων.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, μετά τις ολονύκτιες προσπάθειες των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που είχαν να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς ανέμους.

Το βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι, όπου από τις 6.30 το πρωί του Σαββάτου βρισκόταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγω για καμένη έκταση περίπου 3.000 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 1.000 ήταν καλλιέργειες, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και δύο παλιά εγκαταλελειμμένα οικήματα.

Οι πυροσβέστες σε όλη τη διάρκεια της νύχτας προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και μικρές εστίες φωτιάς, ενώ η ίδια εικόνα υπάρχει και σήμερα από το πρωί παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν κάποιο ενεργό μέτωπο. Ωστόσο και με δεδομένο ότι και σήμερα πνέουν δυνατοί άνεμοι οι δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο είναι σε συνεχή επιφυλακή.
 
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ