paok_kisinaou_proponisi_20140820_01.jpg
Ένα ωραίο καινούριο γήπεδο, χωρητικότητας 10.500 θέσεων, είναι το γήπεδο της Ζίμπρου, το Zimbru Stadium, στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα κάνει αύριο το βράδυ την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα.

Γύρω από το γήπεδο είναι κτισμένες πολυκατοικίες σοβιετικού τύπου, οι οποίες, όμως, πλέον, είναι ακατοίκητες και ρημάζουν.

Τη πρώτη τους γνωριμία με το Stadionul Zimbru όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας της Πέμπτης για τα Play Offs του Europa League είχε ο ΠΑΟΚ. Το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης μετά το καθιερωμένο ζέσταμα αφιερώθηκε σε οικογενειακό δίτερμα με συγκεκριμένες τακτικές οδηγίες για την ανάπτυξη και την αμυντική λειτουργία.  Το πρωί της Πέμπτης (21.08) οι ποδοσφαιριστές έχει προγραμματιστεί να κάνουν ένα ξεμούδιασμα.

Κουμπάρεφ: Φαβορί ο ΠΑΟΚ

paok_anaxorisi_kisinaou_20140820_01.jpg
“Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, αυτό θα πρέπει να το πούμε. Γνωρίζουμε την ομάδα και τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Έχουμε δει πολλά παιχνίδια του κι έχουμε αναλύσει το παιχνίδι του. Είναι μια δυνατή ομάδα, που μπορεί να αλλάζει τον τρόπο του παιχνιδιού της κατά τη διάρκεια του αγώνα, της αρέσει να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Ξέρουμε ότι στην έδρα του ο ΠΑΟΚ δεν χάνει ποτέ και νομίζω περισσότερο θα βασιστεί ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς. Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ είναι πιο δυνατός στην έδρα του, ο σκοπός μας είναι να μην χάσουμε”, είπε ο Όλεγκ Κουμπάρεφ, ο Λευκορώσος προπονητής της Ζίμπρου, που αναφέρθηκε και στον Μαμαντού Ντιαλό, τον οποίο η Ζίμπρου πήρε δανεικό από την Μπράγκα.

“Προλάβαμε να τον δηλώσουμε, θα είναι μια ενίσχυση για μας, γι΄ αυτό άλλωστε τον αποκτήσαμε. Θα δούμε αν θα παίξει” είπε ο Κουμπάρεφ.

Διαφορετική άποψη Αναστασιάδη

Η άποψη του Άγγελου Αναστασιάδη, πάντως, ήταν διαφορετική: “Πως λένε ότι είμαστε φαβορί, ακόμη δεν έχουμε επίσημο παιχνίδι” είπε μεταξύ άλλων,  ενώ εκτός από τον αυριανό αντίπαλο, αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε με τον Τζαβέλλα και τον Βίτορ…

“Εγώ προβληματίζομαι γιατί έγιναν όλα αυτά, δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνουν, δεν υπήρχε αιτία. Εγώ πάντα από τα αρνητικά, βγάζω το θετικό. Πάντα λέω ότι η Παναγιά έτσι το κάνει. Ώστε να είναι για το καλό της ομάδας. Καλό θα ήταν να είμαστε όλοι εδώ. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά, και όσο πιο πολλές φορές, εμείς κάναμε την προετοιμασία μας, δουλέψαμε, είμαστε εδώ, ότι πει ο Θεός”, δήλωσε.

anastasiadis_kisinaou_20140820_01.jpg

Για το παιχνίδι, έδειξε πως τον προβληματίζουν τα παιχνίδια που, ήδη, έχει δώσει η Ζίμπρου και οι εναέριες μονομαχίες:

“Είναι το μόνο που κάνει φαβορί την Ζίμπρου, έχει στα πόδια της 10 επίσημα παιχνίδια, είναι μεγάλο αβαντάζ γι΄ αυτούς, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, πρέπει να πιάσουμε πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης. Για μένα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι, κι απορώ πως έχει ειπωθεί πως είμαστε φαβορί εμείς κι όχι αυτοί. Έχει περάσει αυτό, ότι είμαστε φαβορί, χωρίς να μας έχουν δει ακόμα. Είμαστε μια νέα ομάδα, και απορώ μ΄ αυτό. Γνωρίζω γιατί το κάνουν, θέλουν να μας φορτώσουν ακόμη ένα πρόβλημα. Για μένα η πρόκριση είναι 50-50. Αυτή τη στιγμή, έχουν το προβάδισμα λόγω περισσότερων αγώνων, και είναι μια ομάδα, η οποία θέλει πάρα πολύ προσοχή, την έχω δει σε όλους τους αγώνες που έχει παίξει. Δε σε φοβίζει, αλλά σε προβληματίζει. Είναι πολύ δυνατή στον αέρα, είναι ψηλή ομάδα και πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στον τομέα αυτό”, δήλωσε ο Αναστασιάδης…

Στο Κισινάου ο Αγγελίδης

aggelidis_20140820_01.jpg
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης ακολούθησε την αποστολή στη Μολδαβία, για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς. Μάλιστα, πολλοί τον αποκαλούν γουρλή, αφού το ίδιο είχε κάνει και για το φιλικό στο  Λονδίνο με την Κιου Πι Αρ… Δίπλα του έχει τον Μάκη Γκαγκάτση.

Δείτε βίντεο του απεσταλμένου του γνωστού αθλητικού site www.thessports.gr, Σταύρου Σουντουλίδη, από την προπόνηση του ΠΑΟΚ στο γήπεδο του αγώνα: