Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 250 στρατιώτες του Άσαντ, ενώ σήμερα στο διαδίκτυο υπάρχει βίντεο με αποκεφαλισμό Κούρδου αιχμάλωτου στρατιώτη.>>>
Με φρίκη παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις ωμότητες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Χθες είχε αναδειχθεί στο διαδίκτυο βίντεο, που έδειχνε στρατιώτες του Συριακού στρατού, που αιχμαλωτίστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν οι φανατικοί ισλαμιστές κατέλαβαν μια βάση της πολεμικής αεροπορίας στην επαρχία Ράκα, να περπατούν ημίγυμνοι και στη συνέχεια να εκτελούνται.
Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είχε ανακοινώσει ότι εκτελέστηκαν "περισσότεροι από 160 στρατιώτες σε τρεις διαφορετικές περιοχές της επαρχίας Ράκα", στη βόρεια Συρία.
Σήμερα ανέβηκε στο ίντερνετ και ένα βίντεο, που δείχνει τον αποκεφαλισμό Κούρδου αιχμάλωτου στρατιώτη. παράλληλα οι τζαχαντιστές στέλνουν απειλητικό μήνυμα στους Κούρδους, σχετικά με τη συνεργασία τους και την ενίσχυσή τους από τις ΗΠΑ.

Οργισμένος ο Μπαν Κι Μουν

"Όλες οι μεγάλες θρησκείες αγαπούν την ειρήνη και την ανεκτικότητα", δήλωσε κατά την Έκτη Διάσκεψη της Συμμαχίας των Πολιτισμών του ΟΗΕ που διεξάγεται στο Μπαλί της Ινδονησίας.
"Γι' αυτό είμαι ιδιαίτερα αγανακτισμένος με τις πληροφορίες που προέρχονται από το Ιράκ και κάνουν λόγο για σφαγές αμάχων από το ΙΚΙΛ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε), το οποίο αποκαλείται πλέον απλώς Ισλαμικό Κράτος", πρόσθεσε ο Μπαν Κι Μουν.
"Κοινότητες ολόκληρες που ζούσαν εδώ και γενιές στο βόρειο Ιράκ πιέζονται να φύγουν υπό την απειλή του θανάτου μόνο και μόνο εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων" τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.