oasth_ekdotiria_02.jpg
Τη δημοσίευση της σχετικής διυπουργικής απόφασης σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, αναμένει ο ΟΑΣΘ για να προχωρήσει ακάθεκτος σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΦΕΚ αναμένεται να καθορίζονται οι τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, πλέον, το εισιτήριο της βασικής διαδρομής θα φθάσει, από τα 0,80 € στο 1 € και των δύο διαδρομών στο 1,20 €. Πιθανή είναι η καθιέρωση εισιτηρίου τριών διαδρομών, στο 1,40 ή 1,50 €, ενώ αντίστοιχη θα είναι η αύξηση και στα “μισά” εισιτήρια, αλλά και στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Αυτό, πάντως, που υπογραμμίζουν οι επιβάτες του ΟΑΣΘ είναι πως σημασία έχει η αύξηση στα εισιτήρια να συνοδεύεται από εκσυγχρονισμό του στόλου των λεωφορείων, αφού σε περιοχές όπως οι Αμπελόκηποι και η Τριανδρία τα δρομολόγια εξυπηρετούνται από παμπάλαια λεωφορεία του Οργανισμού (κάποια δρομολόγια γίνονται, ακόμη, με τα παλιά, γνωστά, κόκκινα λεωφορεία που μετρούν 20 χρόνια στους δρόμους…)