Συνελήφθη χθες το βράδυ ένας υπήκοος Λευκορωσίας για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, παράβαση του νόμου περί όπλων, αντίσταση, απείθεια και παράβαση του ΚΟΚ. 


Αρχικά, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (περιοχή Αιγινίου Πιερίας), εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας ο 46χρονος οδηγός, υπήκοος Λευκορωσίας, να έχει σταθμεύσει παράνομα το φορτηγό αυτοκίνητό του (ελκυστήρα με επικαθήμενο), επί του αυτοκινητόδρομου, χωρίς να υπάρχει μηχανικό πρόβλημα και μη λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα σήμανσης. 
Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να απομακρύνει το όχημα, αυτός, όμως, αρνήθηκε, ενώ στη συνέχεια με απειλές κατά των αστυνομικών αρνήθηκε τον αστυνομικό - τροχονομικό έλεγχο. 

Κατόπιν, αφού έβαλε μπρος το φορτηγό, τράπηκε σε φυγή, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, μη σταματώντας στα διόδια Αιγινίου ενώ ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και διαταράσσοντας την ασφάλεια της συγκοινωνίας της εθνικής οδού.

Οι αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας και Ημαθίας τον ακολούθησαν με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, και στα διόδια Μαλγάρων συνελήφθη. 

Σε έλεγχο μέθης που πραγματοποιήθηκε στον 46χρονο, το πρώτο αποτέλεσμα βρέθηκε θετικό, ενώ αρνήθηκε την διενέργεια δεύτερης μέτρησης. 

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διοικητικές παραβάσεις. 

Σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος το οποίο ακινητοποιήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι. 

Προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.