loverdos_agion_oros_20140712_01

Τη λειτουργία ΙΕΚ, στο Άγιον Όρος πρότεινε, κατά την επίσκεψή του στην Αθωνική Πολιτεία, σήμερα, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε στο κτήριο της Ιεράς Επιστασίας με τον Πρώτο του Αγίου Όρους και εν συνεχεία παραβρέθηκε σε σύσκεψη με την Ιεροκοινοτική Επιτροπή, που είναι αρμόδια για την Αθωνιάδα Σχολή. Του έθεσαν το πρόβλημα των αποσπάσεων καθηγητών και απάντησε ότι θα λυθεί με τον ίδιο τρόποπου θα λυθούν τα αντίστοιχα προβλήματα σε σχολεία σε ορεινές περιοχές της χώρας και σε ακριτικά νησιά στο Αιγαίο.

Τότε πρότεινε τη λειτουργία ΙΕΚ στην Αθωνιάδα Σχολή με ειδικότητες Συντηρητών Έργων Τέχνης, Αγιογράφων, καθώς και ειδικότητες στην Ξυλογλυπτική, τα Ψηφιδωτά και άλλα τεχνικά επαγγέλματα που αρμόζουν στη ζωή και τις ανάγκες των Μονών του Αγίου Όρους. Η πρόταση θα συζητηθεί εκ νέου σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έτυχε θερμής υποδοχής στο Άγιον Όρος από τους μοναχούς οι οποίοι τον ευχαρίστησαν διότι επί θητείας του στο Υπουργείο Υγείας επιλύθηκε το χρονίζων πρόβλημα του Κέντρου Υγείας στις Καρυές, το οποίο την παρούσα στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των κτηριακών εργασιών.

Στο Περιβόλι της Παναγιάς ο κ. Λοβέρδος βρέθηκε για την Ιερά Πανήγυρι της Ιεράς Μονής Καρακάλου. Μετά τη χθεσινοβραδινή αγρυπνία σήμερα το πρωϊ εψάλη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα,