Κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του αυτοδιαχειριζόμενου χαρακτήρα της ΒΙΟΜΕ διοργανώνονται σήμερα, Τρίτη και αύριο Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.


Αφορμή για τις κινητοποιήσεις είναι η δικαστική διαμάχη που ξέσπασε μετά την προσπάθεια της πρώην διοίκησης να επιστρέψει στην επιχείρηση. Η διορισμένη σύνδικος της πτωχευμένης μητρικής Φίλκεραμ με αίτηση στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ζήτησε ουσιαστικά να επανέλθει η προηγούμενη διοίκηση στο εργοστάσιο.

Έτσι, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης διοργανώνει διαδήλωση σήμερα, Τρίτη στις 19:00 στην Καμάρα. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν και αύριο στις 09:00 έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και στις 18:00 στην Πλ.Κοραή στην Αθήνα.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ζητά να «απορριφθεί ως απαράδεκτη η προσπάθεια της πρώην εργοδοσίας να πατήσει ξανά πόδι στο εργοστάσιο».

Σύμφωνα με τους αλληλέγγυους στο εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, η δικαστική προσφυγή κατατέθηκε ξαφνικά, ενώ η διοίκηση του εργοστασίου έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 2,5 χρόνια και ενώ η εργοδοσία έχει καταδικαστεί σε 126 μήνες φυλάκισης για χρέη προς τους εργαζόμενους.

Κατά τους ίδιους, στόχος της επιστροφής της πρώην διοίκησης της ΒΙΟΜΕ είναι να οδηγήσει σε πτώχευση την επιχείρηση για να αποφύγει τα χρέη προς τους εργαζόμενους, το ΙΚΑ και το Δημόσιο και να εκκενώσει το εργοστάσιο.